Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na današnjoj sjednici

Ustavni sud oglasio se oko Etičkog povjerenstva: Imenovani su članovi

Ustavni sud odlučio: Zabrana rada nedjeljom ostaje na snazi
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
25.03.2024.
u 14:23

Prije početka izborne promidžbe Etičko povjerenstvo donosi i objavljuje Izborni etički kodeks koji čine sustav pravila o ponašanju pojedinaca i političkih stranaka u izbornoj promidžbi i izbornom postupku, navodi Ustavni sud

Ustavi sud objavio je priopćenje vezano uz imenovanje Etičkog povjerenstva. Na današnjoj sjednici Suda, kako se navodi, Ustavni sud RH je, u skladu s člankom 104. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, na temelju prijedloga parlamentarnih političkih stranaka, imenovao članove Etičkog povjerenstva. 

Etičko povjerenstvo, koje ocjenjuje ponašanje sudionika izbora tijekom izborne promidžbe i samog postupka izbora te provodi izvanupravni nadzor izborne promidžbe, čine:

  • akademik Velimir Neidhardt, predsjednik
  • prof. dr. sc. Marko Ivkošić, član
  • prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina, član
  • prof. dr. sc. Jasenka Markeljević, članica
  • izv. prof. dr. sc. Antonija Petričušić, članica
  • prof. dr. sc. Frane Staničić, član
  • dr. sc. Jakov Žižić, član.

"Etičko povjerenstvo nestranačko je tijelo općepriznatog javnog ugleda koje priopćenjima i upozorenjima djeluje na promicanje i ostvarivanje etičkih i demokratskih načela u izborima. Prije početka izborne promidžbe Etičko povjerenstvo donosi i objavljuje Izborni etički kodeks koji čine sustav pravila o ponašanju pojedinaca i političkih stranaka u izbornoj promidžbi i izbornom postupku", stoji u priopćenju Ustavnog suda RH kojeg potpisuje dr. sc. Miroslav Šeparović, v.r. predsjednik.

GALERIJA Srušen je posljednji trag bivšeg hotela Marjan u Splitu

Ustavni sud odlučio: Zabrana rada nedjeljom ostaje na snazi
1/13

Komentara 3

VE
velegrad
16:13 26.03.2024.

E da vidimo vrlog predsjednika kad se okomi na njih, jer on je zakon, on je samo prozvani Vožd.

NO
Nordik
14:51 25.03.2024.

Kakve veze s etikom ima bespravni graditelj i lik koji ne poštuje propise HR. Tipična hdz-njara će nam tumačiti etiku.

BE
bendzola
14:27 25.03.2024.

I sad će doći odmetnuti predsjednik i vrijeđati i omalovažavati članove povjerenstva... jer mu se može... I takvoj osobi ko normalan može dati glas??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije