Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOPORABA POLOŽAJA

USKOK tereti dvije djelatnice suda u Zadru: Osumnjičeniku dojavile da ga se tajno prati

Županijski sud u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
09.09.2021.
u 15:51

Nakon što mu je dojavljeno da ga se tajno prati i prisluškuje on je počeo izbjegavati komuniciranje preko telefona

Zbog zloporabe položaja i ovlasti optužene su dvije djelatnice Županijskog suda u Zadru.

USKOK tereti referenticu (27)  da je 15. listopada 2020. u Zadru, radeći kao  administrativna referentica Županijskog suda u Zadru te zapisničarka raspoređena na rad kod suca istrage tog suda, sadržaj sudskog kojim se određuju mjere tajnog praćena i prisluškivanja protiv jednog osumnjičenika prenijela 26-godišnjakinji, također  administrativnoj referentici i zapisničarki na istom sudu.

Učinila je to kako bi prikrila da je 26-godišnjakinja, koja je također bila zaposlena na sudu kao zapisničarka i administrativna tajnica, u vezi s osumnjičenikom.  Mlađa djevojka svom dečku  otkrila da ga se tajno prati i nadzire iako je znala da ne smije jer je riječ o podacima koji su službena tajna.

Nakon što mu je dojavljeno da ga se tajno prati i prisluškuje on je počeo izbjegavati komuniciranje preko telefona, a za posljedicu je to imalo obustavu izvida jer nisu prikupljeni dokazi protiv njega. 

>> VIDEO Policija novom aplikacijom prati neplaćene kazne na granici!

Komentara 4

Avatar barba_barba
barba_barba
13:48 10.09.2021.

lipa zgrada i dobra lokacija. idealna za gradski otel

DU
Deleted user
17:02 09.09.2021.

i kaznit ce ih pravljenjem krumpir salate...za opce dobro...

PI
Pišmevrit
16:11 09.09.2021.

I nastradase dvije referentice a korumpiranim sucima koji godinama salju slucajeve u zastaru ili namjerno naprave protokolarne propuste kako bi presude pale na prvoj zalbi, nista. Zasticeni ko licki medvjedi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije