Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMJENE U DOMOVINSKOM POKRETU

Umjesto Vidović Krišto predsjednica Odbora za obitelj postaje Vesna Vučemilović

Foto: Patrik Macek/Marko Prpić/PIXSELL
1/5
28.01.2021.
u 15:52

O zamjenama u Domovinskom pokretu još se mora izjasniti Hrvatski sabor

Odlazak Milana Vrkljana i Karoline Vidović Krišto iz Kluba Domovinskog pokreta (DP) doveo je do promjena u sastavu nekih saborskih odbora, a s tim se promjenama u četvrtak suglasio nadležni Odbor za izbor, imenovanja i administrativne poslove.

Klub DP je predložio, a Odbor prihvatio, da umjesto Vidović Krišto predsjednica Odbora za obitelj bude Vesna Vučemilović, te da ju u Odboru za medije mijenja Zlatko Hasanbegović.

Umjesto Vrkljana član odbora za zdravstvo i za Hrvate izvan Hrvatske bit će DP-ov Stephen Nikola Bartulica, dok će Vrkljana u Savjetu za robne zalihe mijenjati Daniel Spajić.

Zamjene u odborima predložio je i Klub HDZ-a.

Darka Puljašića, koji je podnio ostavku na zastupničku dužnost nakon što je otkriveno da je kao gradonačelnik Požege sudjelovao u namještanju natječaja za energetsku obnovu u tom gradu, u Odboru za pomorstvo mijenja Tomislav Klarić, a u Odboru za predstavke i pritužbe Stipan Šašlin.

Za članove Odbora za zakonodavstvo Klub je predložio Nikolu Mažara, koji je zamjena Puljašiću, i Krešimir Ačkara. Predloženi su umjesto Dražena Bošnjakovića i Ljubice Maksimčuk.

O tim zamjenama još se mora izjasniti Hrvatski sabor.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije