Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O POLITICI

Karolina Vidović Krišto: Duboka država vlada institucijama, potrebno je provesti lustraciju

Zagreb: Karolina Vidović Krišto o teroriziranju građana od strane banaka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
15.01.2021.
u 23:21

Upitana gdje ona sebe smatra po političkom aspektu, kazala je da je ona politički desni centar.

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto gostovala je u TV emisiji 'U mreži politike'. Tamo je govorila o svojem odlasku iz Domovinskog pokreta, kao i o svojem radu u Saboru. Na samom početku emisije istaknula je kako problem u Hrvatskoj nije Domovinski pokret, već su Plenković, HDZ, SDP i drugi koji 'rade o glavi' hrvatskim institucijama.

- Moje političko djelovanje je da ja želim promijeniti stvari u državi. Stalno naglašavam da svi moramo biti jednaki ispred zakona. Sve što je prepreka tome, nije moj politički imperativ. Želim da se afere razjasne. Zato sam i izabrana u Hrvatski sabor - rekla je i dodala da joj se 'apostrofiralo' iz Domovinskog pokreta da ne govori oko nekih tema, među kojima je i Uljanik. 

- Imamo neke sudske procese koje traju po deset godina. Što se tiče dokaza, postavila sam pitanje predsjedniku Vlade oko Tedeschija i zašto se njemu pogoduje i priložila sam dokaze u kojima se to vidi. On treba odgovoriti u roku 30 dana, a nije odgovorio ni tri mjeseci kasnije. Plenković nema kredibilitet govoriti, kad se sam ne drži zakona - nadodala je. 

- Rak rana ove zemlje je pravosuđe. To je dio duboke države. Duboka država jednom netransparentnom djelatnošću vlada institucijama. To su organi stare vlasti. Potrebno je provesti lustraciju - kazala je.

Rekla je, prema njoj, kako nema problema između Hrvata i Srba u Vukovaru, već probleme stvaraju političke elite kako bi posvađali ljude. 

- Podvojene škole su protuustavne. Predstavnici manjina ne rade za njih. To će vam i potvrditi i građani tih manjina - kazala je i navela da podržava Ivana Penavu kao gradonačelnika Vukovara. 

Na pitanje ima li Domovinski pokret budućnost, kazala je kako ne zna. Komentirala je i izjavu Domovinskog pokreta koji su nakon njezina izlaska iz stranke kazali kako se nada da ona i njezin kolega Milijan Vrkljan neće postati žetončići HDZ-a. 

- Nedopustiva je trivijalizacija kaznenog dijela. To je nedopustivo. Ponavljanje riječi žetončića je neoprostivo. Trgovanje političkim mandatom me ne zanima - istaknula je. Pozvala je medije i javnost da ne koriste taj izraz. 

Upitana gdje ona sebe smatra po političkom aspektu, kazala je da je ona politički desni centar. 

- Politika HDZ-a je identična politici SDP-a. Kakvi su to ljevičari Grbin i drugi? Nema razlike. Mi nakon Domovinskog rata nismo postavili temelje institucije. To se vidjelo na interpelaciji Krš Pađane. To je afera koju je počeo Milanović, a nastavio Plenković preko Ćorića. 

Osvrnula se i na parlamentarne izbore. Ona je potvrdila kako se ona zalagala za koaliciju s Mostom, no isto tako je navela kako ne zna gdje je puknuo dogovor. 

- Tad sam ja govorila Mostovcima da je nužno ići na zajedničku listu jer će do dovesti do većeg uspjeha. Mislim da nije bilo dovoljno političke mudrosti. Zajednički nastup s Mostom značilo bi da bilo više mandata. Nitko ih nije sprječavao da oni imaju svoju politiku nakon izbora ili da imaju klub - objasnila je. 

Upitana o suradnji s Mostom, rekla je kako ona Mostovce vidi kao čestite ljude, no ne vidi snagu da se suprotstave Plenkoviću. 

- Kad govorimo o potresu, onda je dužnost države da ima osigurano sve da pomogne unesrećenima. A vidjeli smo što je bilo s robnim zalihama. Za to je kriva vlast - napomenula je i dodala: - Svaka čast vatrogascima, volonterima, svima koji su pomogli, ali sustav je zakazao. Plenković je proglasio katastrofu tek šesti dan nakon potresa. 

 

 

Komentara 52

UM
Umjereni
23:37 15.01.2021.

Duboka država???? Odmah je jasno o kakvoj se budali radi.

IV
ivanmerlin99
00:19 16.01.2021.

Ova dama kaže da institucije ne rade svoj posao... Pa slažem se da su institucije trebale svaki put da ju iznesu iz saborske klupe kad nije masku nosila, da je to uradio Pernar, davno bi ga iznijeli... Ona je meni poput Pernar, samo u ženskom obliku... Važno je da novine pišu o njoj, to što valja gluposti i ništa joj i nitko ne valja... ŽIVI ZID jednako će i ona zavrsiti

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
01:20 16.01.2021.

Ako je za jedan umjetnički život udvoje, neka mi dođe, sve joj je oprošteno. Tada ćemo zajedno provoditi lustraciju, koja joj nedostaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije