Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI

VIDEO Zelenski: Ukrajina će uzeti sve natrag, samo je pitanje vremena. Ovo što Rusija radi je znak slabosti

FILE PHOTO: Poland's President Duda and Ukraine's President Zelenskiy hold a news conference in Kyiv
Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.05.2022.
u 01:03

Haidai je objavio da su ruske snage ušle u Severodonjeck, ključan grad u Luhansku te najveći grad u regiji Donbas koji je još uvijek pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Danas je 94. dan ruske invazije na Ukrajinu. Podsjetimo što se dogodilo do sada: u granatiranju Harkiva poginulo je devet osoba, uključujući i petomjesečnu bebu. Mrtvih civila ima i u Donjecku te u južnoj regiji Mikolajev, a ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je da je situacija u istočnoj Ukrajini još gora nego što ljudi misle. Predsjednik Volodimir Zelenski u kratkom video obraćanju u petak rekao je da je situacija u Donbasu “vrlo teška”. Obećao kako će Donbas ponovno postati ukrajinski. 

Poštovani čitatelji, ovaj članak s praćenjem događaja prethodnog dana je završen. Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu sada možete pratiti u novom članku.

Ključni događaji:

  • Ukrajinski ministar objavio da je Ukrajina dobila američki proizvedene samohodne haubice M109
  • Ruski brod prvi put ušao u Mariupolj od pada tog grada
  • Ukrajinski guverner rekao je da su ruske snage ušle u Severodonjeck, ključan grad u Luhansku
  • Ukrajinski nuklearni inspektorat optužio je IAEA-u za podlijeganje ruskoj propagandi
  • Objavljene su nove satelitske snimke koje pokazuju napredak ruskih trupa 
  • Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je da će Donbas ponovno postati ukrajinski
  • Očekuje se da će SAD u Ukrajinu poslati raketne sustave dugog dometa

Tijek događaja:

00:05 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u svojem obraćanju u subotu da je vrijeme do oslobođenja Ukrajine "sve bliže" te da je samo pitanje vremena kada će vratiti sve što su Rusi osvojili, prenosi CNN.

"Ukrajina će uzeti sve natrag. To je imperativno. Samo je pitanje vremena. Svakim danom vrijeme do oslobođenja postaje sve kraće. Sve što radimo je upravo za to", rekao je Zelenskij. Dodaje da je situacija u Donbasu i dalje teška, posebno u područjima Severodonecka, Lisičanska, Bakhuma i Popasne.

"Iznad svega, što se tiče opskrbe oružjem, svakim danom smo sve bliže brojčanoj nadmoći nad neprijateljem", ustvrdio je ukrajinski predsjednik. Naglasio je da će dominirati okupatora tehnološkom i konvencionalnom udarnom snagom, kao i da puno toga ovisi o ukrajinskim partnerima, od kojih očekuje dobre vijesti već sljedeći tjedan.

Osvrnuo se i na ruski napad na Mikolajiv, koji se dogodio u subotu, a gdje je pogođeno stambeno područje nedaleko vrtića te je ubijena jedna osoba, a sedam ih je ranjeno.

"To je bila meta koju je odabrala Ruska Federacija. Takvi napadi uvijek će podsjećati svijet da Rusija napokon mora biti službeno priznata kao teroristička država, država koja podržava terorizam", kazao je Zelenski. Dodao je da ruske snage onemogućuju evakuaciju civila iz regije Herson.

"Oni koji su sigurni u svoju poziciju ne bi donosili takve odluke. Ovo je znak slabosti. To pokazuje da nemaju što ponuditi narodu, a narod im ništa ne želi uzeti. Pribjegavaju onda uzimanju taoca", zaključio je Zelenski.

23:18 -  Zelenski je dao intervju nizozemskoj televiziji u kojem je rekao da Ukrajina neće moći ponovo zauzeti teritorij koji je okupirala Rusija.

"Ne vjerujem da možemo vratiti naš teritorij vojnim putem", kazao je i dodao da bi u tom slučaju poginule stotine tisuća ljudi.

Intervju je objavljen i na stranicama ureda predsjednika, a s nizozemskog ga je preveo austrijski Der Standard.

22:05 -  Visoki proruski dužnosnik u okupiranoj ukrajinskoj regiji Herson rekao je za Reuters da bi borbe u blizini mogle utjecati na to kad će se pridružiti Rusiji, a odluka će vjerojatno biti donesena iduće godine.

21:30 - Ukrajina je optužila Rusiju za krađu metala iz Mariupolja. Ukrajinska parlamentarka Lyudmyla Denisova tvrdi da je Rusija već počela prebacivati metal i da su već poslali 3000 tisuće tona brodom u Rostov-pek-Don.

18:59 -  Ogranak Ukrajinske pravoslavne crkve službeno je prekinuo veze s Ruskom pravoslavnom crkvom zbog podrške koju je patrijarh Kiril dao Kremlju oko invazije na Ukrajinu.

18:54 -  Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba napisao je na svom Twitteru kako sankcije nametnute Rusiji nemaju veze s rastućom nestašicom hrane u svijetu.

"Sankcije Rusiji nemaju veze s rastućom globalnom krizom hrane. Jedini razlog nestašice, rasta cijena i moguće gladi je da ruska vojska fizički blokira 22 milijuna tona ukrajinskog izvoza hrane u našim lukama. Zahtijevajte od Moskve da prekine blokadu", napisao je na Twitteru.

 

17:02 - Bivšem ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku dva puta je zabranjeno napustiti Ukrajinu kako bi sudjelovao na sastanku tijela NATO saveza u Litvi, objavila je njegova parlamentarna frakcija u subotu. 

>>> OPŠIRNIJE

Fotografija koju je objavilo ukrajinsko ministarstvo a koja prikazuje štetu nastalu ruskim napadima na poljima oko ceste prema Izjumu

16:56 -  Njemački kancelar Olaf Scholz i francuski predsjednik Emmanuel Macron u subotu su u telefonskom razgovoru s Vladimirom Putinom pozvali ruskog čelnika na "ozbiljne i izravne pregovore" s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i zatražili da oslobodi 2500 zarobljenih ukrajinskih boraca iz Azovstala u Mariupolju.

U 80-minutnom razgovoru s ruskim predsjednikom dvojica čelnika "inzistirala su na trenutačnom prekidu vatre i povlačenju ruskih trupa", stoji u priopćenju ureda njemačkog kancelara.

Macron i Scholz su "pozvali ruskog predsjednika na ozbiljne i izravne pregovore s ukrajinskim predsjednikom i na diplomatsko rješenje sukoba" te su zatražili oslobađanje oko 2500 ukrajinskih branitelja iz čeličane Azovstal koje su zarobile ruske snage, objavilo je francusko predsjedništvo nakon završetka razgovora.  Svrha razgovora održanog na zahtjev Macrona i Scholza bila je utjecati na to da se rat u Ukrajini okonča.

14:46 Predsjednik Volodimir Zelenski razgovarao je s britanskim premijerom Borisom Johnsonom o "jačanju obrambene potpore" za Ukrajinu i "deblokiranju luka" tijekom rata.

U poruci na Twitteru, Zelenski je rekao: "U sklopu redovnog dijaloga, imao sam još jedan telefonski razgovor s Borisom Johnsonom. Razgovarali smo o jačanju obrambene potpore Ukrajini, intenziviranju rada na sigurnosnim jamstvima, opskrbi Ukrajine gorivom. Moramo raditi zajedno kako bismo spriječili prehrambenu krizu i deblokirali luke".

Foto: POOL/REUTERS

14:45 Ukrajinski ministar Oleksij Reznikov objavio je da je Ukrajina dobila američki proizvedene samohodne haubice M109 koje će omogućiti napade na ruske snage s većih udaljenosti.

Visoki dužnosnik američkog ministarstva obrane prošli je mjesec objavio da je SAD počeo obučavati manji broj ukrajinskih vojnika za korištenje tih haubica, dodavši kako se obuka odvila izvan Ukrajine. 

Kijev je objavio da želi osigurati i pošiljku američkih višecijevnih raketnih sustava dugog dometa M270.

14:42 Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je dramatičnu fotografiju snimljenu iz zraka koja, kako tvrde, prikazuje štetu nastalu ruskim napadima na poljima oko ceste prema Izjumu.

"Svijetu prijeti nestašica hrane, a ruski agresori pucaju po ukrajinskim poljima. Ovo je cesta prema Izjumu u harkivskoj regiji. Izgleda kao rane na tijelu prirode", navodi se u opisu fotografije koju su objavili Ukrajinci.

14:40 Snimka koja se pojavila na internetu prikazuje sina britanske zastupnice Helen Grant koji se bori u Ukrajini. Na snimci Ben Grant (30) napada rusko oklopno vozilo i spašava ranjenog suborca. Bivši marinac stigao je u Ukrajinu još u prvim danima ruske invazije na tu zemlju. 

13:31 Ruski brod ušao je u ukrajinski lučki grad Mariupolj po prvi put otkad je Rusija osvojila taj grad, ukrcavši metal koji će prevesti u domovinu, javila je u subotu agencija TASS o potezu koji je Kijev prozvao pljačkom.

Glasnogovornik luke je za rusku agenciju rekao da će plovilo ukrcati ukupno 2700 tona metala prije no što će u ponedjeljak otputovati 160 kilometara istočno u grad Rostov na Donu.  Glasnogovornik nije rekao gdje je proizveden taj metal.  Povjerenica za ljudska prava ukrajinskog parlamenta Ljudmila Denisova prozvala je to ruskom pljačkom. 

„Pljačkanje privremeno okupiranih teritorija Ukrajine se nastavlja“, napisala je na mreži Telegram.  „Nakon krađe ukrajinskih žitarica, okupatori su prešli na izvoz metalnih proizvoda iz Mariupolja“, napisala je. 

Najveći ukrajinski proizvođač metala Metinvest u petak je izrazio zabrinutost da bi Rusija mogla iskoristiti nekoliko brodova koji su ostali u Mariupolju da „krade i prokrijumčari metalurške proizvode“ koji mu pripadaju. Optužio je Rusiju za piratstvo. Na upit u subotu pripada li metal koji će biti izvezen u Rostov na Don toj tvrtki, glasnogovornik Metinvesta odgovorio je: „Jučer smo rekli da je metal u luci u Mariupolju naš, da“.  Rusija je taj grad osvojila prošli tjedan kad se predalo više od 2,4 tisuća ukrajinskih boraca iz čeličane Azovstalj. U četvrtak je Moskva objavila da je luka razminirana i otvorena za komercijalni promet. 

13:16 Ukrajinska vojska na svom se Facebooku pohvalila da su joj isporučeni kopneni lanseri moćnih protubrodskih projektila tipa Harpoon, zajedno s pripadajućim raketama.

"Radi se o isporuci iz Nizozemske, Velike Britanije i Danske, a uskoro će se priključiti i druge zemlje. Ovi projektili branit će Ukrajinu od neprijateljskih ruskih brodova u Crnom moru", stoji u objavi ukrajinske vojske.

"I ostali brodovi agresora pridružit će se krstarici Moskva na dnu Crnog mora", navodi se u objavi.

12:28 Ukrajinski guverner Luhanska, Serhij Haidai, danas je rekao da Severodonjeck, posljednji veći grad pod kontrolom Ukrajine u toj regiji, još uvijek "nije odsječen".

Haidai navodi da ruske snage intenzivno granatiraju Severodonjeck, industrijski centar i posljednje veće uporište ukrajinskih branitelja u Luhansku.

"Granatiranje se nastavlja. Ruska vojska uništava grad, napadaju svim vrstama oružja. Ruske snage su ušle u predgrađe, u hotel Mir. Ne možemo ih potjerati iz hotela, ali imaju puno mrtvih. Naši branitelji ih zadržavaju", napisao je guverner.

"Severodonjeck nije odsječen, ali kamioni ne mogu proći po cesti, samo automobili. Na cesti od Lisičanska do Bakmuta su pucali na mnoge automobile. Opasno je voziti tom cestom", navodi Haidai.

11:39 Rusko ministarstvo obrane u subotu je objavilo da je Liman, grad u regiji Donjeck, pod "punom kontrolom" ruskih snaga i proruskih separatista.

Radi se o važnom željezničkom čvorištu zapadno od Severodonjecka. O Limanu se jutros oglasilo i britansko ministarstvo obrane, kazavši da su ga zauzele ruske snage.

"Nakon zajedničke akcije milicije Narodne Republike Donjeck i ruskih oružanih snaga, grad Liman je potpuno oslobođen od ukrajinskih nacionalista", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Ukrajina je jučer priznala da je Rusija zauzela većinu Limana, ali je tvrdila da ukrajinske snage i dalje blokiraju prilaz Slovjansku, gradu koji se nalazi na oko pola sata vožnje prema jugozapadu.

A satellite image shows damaged buildings and a tank on a road, in Lyman, Ukraine May 25, 2022. Picture taken May 25, 2022. Satellite image 2022 Maxar Technologies/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. DO NOT OBSCURE LOGO. Photo: MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS
Foto: MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS

11:25 Rusija je uspješno provela novo pokusno lansiranje hiperzvučne krstareće rakete Cirkon, priopćilo je u subotu ministarstvo obrane u vrijeme dok Moskva intenzivira ofenzivu u Ukrajini.

Projektil je ispaljen iz Barentsovog mora i pogodio je tisuću kilometara udaljenu metu u Bijelom moru, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Vladimir Putin opisao je Cirkon kao dio nove generacije sustava naoružanja bez premca. Hiperzvučno  oružje može se kretati devet puta većom brzinom od zvuka, a Rusija je prošle godine već provela probna lansiranja Cirkona s ratnih brodova i podmornica. Ruska vojska pretrpjela je velike gubitke u ljudstvu i opremi tijekom svoje tromjesečne invazije na Ukrajinu, koju naziva "specijalnom operacijom", ali je nastavila provoditi testiranja oružja kako bi podsjetila svijet na svoju snagu u raketnoj tehnologiji.

Prošlog je mjeseca probno lansirala novu interkontinentalnu raketu Sarmat sposobnu za nuklearni napad, koja može nositi 10 ili više bojevih glava i pogoditi Sjedinjene Države.

Russian guided missile frigate Admiral Gorshkov fires the Tsirkon hypersonic missile during the exercises by nuclear forces in an unknown location, in this still image taken from video released February 19, 2022. Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT. Photo: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS, Ilustracija

11:00 Ukrajinska vojska objavila je da je od početka ruske invazije ubila više od 30.000 ruskih vojnika, prenosi Kyiv Independent. Uništili su 1330 tenkova, 207 aviona, 174 helikoptera i više od 500 dronova. Ove brojke nisu neovisno provjerene.

09:58 Ukrajinski pregovarač i savjetnik predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da se bilo kakvom dogovoru s Rusijom ne može vjerovati, dodavši kako rusku invaziju može zaustaviti samo sila, javlja Reuters.

"Bilo kakav dogovor s Rusijom ne vrijedi ni novčića. Je li uopće moguće pregovarati sa zemljom koja stalno cinično laže i širi propagandu?" napisao je Podoljak na svom Telegram kanalu. "Rusija je dokazala da je barbarska zemlja koja prijeti sigurnosti cijelog svijeta. Barbare se može zaustaviti samo silom", dodao je.

Ukrajina i Rusija se međusobno optužuju za neuspjeh mirovnih pregovora. Posljednji pregovori licem u lice održani su 29. ožujka. Kremlj je ranije ovog mjeseca rekao kako Ukrajina "nije pokazala spremnost na nastavak mirovnih pregovora", a dužnosnici u Kijevi su za manjak napretka u pregovorima optužili Rusiju.

09:35 Ruske snage su vjerojatno zauzele većinu grada Limana, stoji u najnovijem izvješću vojnih obavještajaca koje je objavilo britansko ministarstvo obrane dodajući da se radi o "preliminarnoj operaciji za sljedeću faze ofenzive u Donbasu", regiji na istoku Ukrajine. Obavještajci navode da je Liman bio važno željezničko čvorište i pristupna točka važnim željezničkim i cestovnim mostovima preko rijeke Siverski Donjec.

"U nadolazećim danima ruskim snagama u tom području će prioritet vjerojatno biti prelazak rijeke. Zasad se glavne operacije ruskih snaga provode 40 kilometara istočno, oko grada Severodonjecka, ali pristup mostovima u blizini Limana dao bi Rusiji prednost u potencijalnoj sljedećoj fazi ofenzive na Donjeck. Vjerojatno će tada pokušati napredovati prema ukrajinskim gradovima dublje u regiji Donjeck, Slovjansku i Kramatorsku", navodi se u izvješću.

08:58 Ruska okupirana regija Herson zatvorila je svoje granice prema okolnim ukrajinskim područjima, izjavio je u subotu Kiril Stremousov, zamjenik šefa ruske administracije u Khersonu, a što je prenio državni medij RIA-Novosti.

"Granica je sada zatvorena iz sigurnosnih razloga... uopće ne savjetujemo putovanje u Ukrajinu, bez obzira na izgovor", rekao je Stremousov RIA-i. Granični prijelazi Hersona s ukrajinskim regijama Mikolaiv i Dnjepropetrovsk zatvoreni su, dok je putovanje od Hersona do Krima ili područja Zaporožja pod ruskom kontrolom i dalje moguće, dodao je Stremousov. 

08:42 Građani grada Lisičansk, koji je pored Severodonjecka, ključnog grada u Luhansku koji je pod ruskim snagama, očekuju da će se invazija pogoršati. Građani mogu vidjeti i čuti granatiranje u obližnjem Severodonjecku i očekuju kad će isto stići i njih.

08:15 Serhij Haidai, guverner ukrajinske regije Luhansk, kazao je da se u regiji nalazi oko 10.000 ruskih vojnika.

"To su snage koje su stalno u Luhansku, koje pokušavaju napadati i osvajati teritorij u bilo kojem smjeru u kojem mogu", rekao je Haidai za ukrajinsku televiziju, prenosi SkyNews.

08:12 Ukrajinska pravoslavna crkva odvojila se od Moskovske patrijaršije i proglasila potpunu neovisnost dok Rusija nastavlja rat sa svojim susjedom.

Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovske patrijaršije proglasila je "potpunu autonomiju i neovisnost" o Moskvi u petak obrazloživši da se ne slaže sa stajalištem moskovskoga patrijarha Kirila prema sukobu. Ukrajinska crkva rekla je da osuđuje rat i pozvala Ukrajinu i Rusiju da nastave pregovarački proces i zaustave krvoproliće.

Kiril, poglavar Ruske pravoslavne crkve, čvrsto podržava ruskog predsjednika Vladimira Putina u njegovoj invaziji na Ukrajinu, koja je počela 24. veljače.

U zadnje vrijeme povećao se pritisak unutar Crkve da se odvoji od Moskve, dok sukob i dalje bijesni. Stotine svećenika čak su pozvale da se patrijarha pozove pred crkveni sud. Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovske patrijaršije po broju svećenika najveća je od triju glavnih crkvi u Ukrajini. Unatoč prijašnjoj povezanosti s Moskvom, crkveni poglavar Onufrij jasno je osudio rat. Moskovska Crkva tradicionalno Ukrajinu drži unutar svoje sfere utjecaja.

07:15 Ukrajinske snage možda će se morati povući iz posljednjeg uporišta u Luhansku kako bi izbjegle zarobljavanje, tvrdi guverner te istočne ukrajinske regije Serhij Haidai.

Haidai je objavio da su ruske snage ušle u Severodonjeck, ključan grad u Luhansku te najveći grad u regiji Donbas koji je još uvijek pod kontrolom ukrajinskih snaga. Oko 90% građevina u Luhansku je oštećeno, rekao je Haidai, pa dodao: "Rusi neće moći zauzeti Luhansk u narednim dana, što su analitičari predviđali".

"Imamo snage i resursa da se obranimo, No, moguće je da ćemo se morati povući iz nekih dijelova kako ne bismo bili opkoljeni", naveo je Haidai.

Osvoje li ruske snage Severodonjeck, to će značiti da kontroliraju cijeli Luhansk.

07:10  Ukrajinski nuklearni inspektorat optužio je Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) za podlijeganje ruskoj propagandi te zatražio podršku zahtjevu Kijeva za izbacivanjem ruskih snaga iz najveće ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižje.

Pvi čovjek inspektorata Oleg Korikov kritizirao je generalnog direktora IAEA-e Ragaela Grossija koji je ranije ovoga tjedna na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu izjavio kako su u Zaporižji pronađene velike zalihe plutonija i obogaćenog urana koji bi se mogli iskoristiti za izradu nuklearnog oružja.

"Vrlo je tužno kada najviši dužnosnik IAEA-e objavljuje debele laži ruske propagande", kazao je Korikov koji se potužio i kako IAEA nije reagirala na ukrajinske zahtjeve da se učini više kako bi se suzbio ruski nuklearni terorizam.

Neposredno uoči invazije na Ukrajinu, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako se Ukrajina koristi znanjem iz sovjetskog doba kako bi izradila vlastito nuklearno oružje.

07:08 Nove satelitske snimke prikazuju ruske vojne operacije u blizu gradova Liman i Popasna na istoku Ukrajine, dok ruske snage osvajaju teritorij u regiji Lugansk i Donjeck. Prema nedavnim izvješćima, ruske snage preuzele su kontrolu nad Limanom i to je drugi ukrajinski grad srednje veličine ovog tjedna koji je zarobljen. Fotografije koje možete vidjeti OVDJE prikazuju raspoređeno rusko topništvo, oklopne jedinice koje se kreću od sjevera i istoka grada prema Limanu i posljedice raširenog topničkog granatiranja koje je oštetilo desetke zgrada. Jugoistočno od grada velika oštećenja vidljiva su u cijeloj Popasni. Ruske vojne jedinice mogu se vidjeti kako su raspoređene u Popasni i cijeloj okolici, piše SkyNews.

07:04 Predsjednik Volodimir Zelenski u kratkom video obraćanju rekao je da je situacija u Donbasu “vrlo teška”. Tvrdi da su ruske snage koncentrirane u obalnom području Ukrajine i koriste "maksimalne topničke" pričuve. 

- Štitimo našu zemlju na način na koji to dopuštaju naši trenutni obrambeni resursi - rekao je te dodao kako sve čini da ih ojača.

Ukrajinski predsjednik je u svom govoru obećao kako će Donbas ponovno postati ukrajinski. Trenutnu situaciju u Donbasu nazvao je vrlo teškom s obzirom na to da ruske snage nastavljaju s napretkom u toj regiji. 

- Moramo povećati obranu, ojačati otpor i Donbas će opet biti ukrajinski - rekao je Zelenski. 

Ključne riječi

Komentara 54

DU
Deleted user
15:48 28.05.2022.

Danas je red euforije, sutra kad vas razbiju ide red kuknjave...

DU
Deleted user
11:46 28.05.2022.

Biti će tu još svega, ovo je tek početak. Čeka se da UKR dobije dalekometnu artiljeriju, a već se najavljuje da će se most RU-Krim gađati, što će ovaj rat uvesti u jednu drugu dimenziju, puno razorniju i krvaviju, nakon čega nema natrag, već samo prema još većoj eskalaciji, i tako do -???. Na kraju, svima će biti žao, kada oni koji prežive shvate da je svijet postao jedna velika pepeljara. Šta da se radi, takvi smo, to je geopolitika, borba za moć, uticaj, kontrolu, profit, resurse, i td., sve vredno najgore moguće katastrofe.

NE
neberemed
19:59 28.05.2022.

jedino hrvatska nema hrvatsku pravoslavnu crkvu,nego srpska pokriva hrvatsku,sloveniju i čak italiju.kaj nije vrijeme da se to razriješi,juge nema više od trideset godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije