Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽILI DONACIJE

Uhitili Dinu Ljutića: Milijune prikupljene za bolesnu ženu je prokockao?

Uz jezero Bundek odrzana humanitarna utrka pod nazivom "Hrabra mama želi živjeti"
Davor Puklavec/PIXSELL
11.01.2021.
u 18:25

Nakon Ljutićeva uhićenja, DORH je podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela što je sudac istrage i prihvatio.

Zagrebačka policija krajem prošle godine uhitila je 37-godišnjaka pod sumnjom da je novac u iznosu od 3,1 milijun kuna koji su građani donirali za liječenje njegove bolesne supruge koristio za svoje potrebe, među kojima je i igranje igri na sreću. 

Telegram je otkrio kako je riječ o Dini Ljutiću. On je u javnosti poznat po tom što je istupao sa svojim molbama za donacije za liječenje supruge. Ljutić je priznao policijskim istražiteljima svoju ovisnost o igrama na sreću, no tvrdio je kako je potrošio samo dio novca. Istražitelji sumnjaju da je Ljutić počeo trošiti donacije na sebe u studenom 2019. godine, a u tome su ga otkrile bankovne transakcije. 

Podsjećamo, Ljutić je prvu akciju za pomoć supruzi pokrenuo još 2018. godine. Ona je u veljači 2017. godine kada je bila u sedmom mjesecu trudnoće dobila dijagnozu karcinom dojke s metastazama na kralježnici. Akciju 'Hrabra mama želi živjeti' podržali su brojni građani, tvrtke kao i mediji. 

DORH je u priopćenju vezanom za ovaj slučaj objavio kako 37-godišnjaka sumnjiče za kazneno djelo prijevare i pranje novca. 

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak od 22. studenog 2019. do 19. lipnja 2020. u Zagrebu, postupao s namjerom da si pribavi znatnu nepripadnu imovinsku korist. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, putem medija uputio javni apel za novčanom pomoći u svrhu liječenja bolesne supruge dovodeći u zabludu potencijalne donatore da će novac koristiti u svrhu liječenja bolesne supruge. Novac koji su uplatile fizičke i pravne osobe u iznosu većem od 3,1 milijuna kuna koristio je, osnovano se sumnja, za svoje vlastite potrebe i uplaćujući ga na svoje privatne račune, a kako bi prikrio porijeklo novca trošio ga je i u igrama na sreću - naveli su. 

Nakon uhićenja, DORH je podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela što je sudac istrage i prihvatio. 

Komentara 25

DA
darkokrei
18:50 11.01.2021.

Glup narod, glupo ponasanje. Zato u Kroaciji cvjetaju kladionice, automat klubovi i slicno

NE
nešperlin
19:49 11.01.2021.

Da li netko zna kako mu je žena??

Avatar patkovic
patkovic
18:50 11.01.2021.

kad jednom pukne taj lanac morala više ništa nije isto, vjerujem da za neke takve "akcije" i novinari dobijaju postotak za objavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije