Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sisak-zagreb šverc c

Uhićeno osam švercera 36.000 kutija cigareta

cigarete
Arhiva VL
16.04.2011.
u 15:48

Šteta Državnom proračunu Republike Hrvatske iznosi oko 725.000,00 kuna.

Osmero je osoba uhićeno jučer na području Zagreba i bliže okolice u akciji protiv krijumčara cigareta koju su proveli djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke i zagrebačke u suradnji s USKOK-om. Obavljene su pretrage na 12 lokacija kod deset hrvatskih državljana.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je desetak osoba u razdoblju od prosinca 2010. godine do ožujka ove godine, izbjegavajući mjere carinskog nadzora na graničnom području koje pokriva Policijska uprava sisačko-moslavačka, iz Bosne i Hercegovne u Republiku Hrvatsku, radi preprodaje na području Grada Zagreba i bliže okolice, prokrijumčarilo ukupno 36.250 kutija raznih vrsta cigareta stranih nadzornih markica, prilikom čega je pričinjena materijalna šteta Državnom proračunu Republike Hrvatske u iznosu od oko 725.000,00 kuna, kolika je njihova stvarna tržišna vrijednost u RH.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela udruživanje za počinjenje kaznenih djela i izbjegavanje carinskog nadzora, protiv osumnjičenih je USKOK-u podnesena kaznena prijava.

Komentara 2

PB
predrag borna
10:29 18.04.2011.

Krajnja štacija trešnjevački plac.

MI
Mirel
10:44 18.04.2011.

Uskok i Hrvatsko pravosudje istresa svoje prljave gaće na sitnim švercerima, a nevide one lopuže koji su fabrike opljačkali, radnicima plate nisu dali, državne obaveze nisu uplačivali, pšenicu u Đakovu pokrali, e to je signal, da Uskok i država odobrava velike LOPOUŽE i da im neće ništa. Jer i sam Državnih vrh je KRIMINALNA SKUPINA LOPOVA. VRANA VRANI OČI NE KOPA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije