Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krali i knjižnici i DVD-u

Uhićeni supružnici Benić, optuženi za pronevjeru više od 1,5 milijuna kn

policija
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
20.02.2014.
u 17:52

Supružnici Ivan i Hermina Benić uhićeni su danas zbog sumnje da su zlorabili položaj i ovlasti, krivotvorili službene isprave i ovjeravali neistiniti sadržaj.

Supružnici Ivan i Hermina Benić uhićeni su danas zbog sumnje da su zlorabili položaj i ovlasti, krivotvorili službene isprave i ovjeravali neistiniti sadržaj čime su si navodno priskrbili korist više od 1,5 milijuna kuna u razdoblju od 2008 do 2013. nauštrb knjižnice, DVD-a i Mjesnog odbora.  

Naime, Hermina Benić bila je knjigovotkinja u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu, a bila je i članica Mjesnog odbora Gradac te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradac.

Predsjednik obje te mjesne ustanove bio je njezin suprug Ivan Benić. Večernjak je pisao o pronevjerama u gradskoj knjižnici u svibnju prošle godine od kada traje i policijska istraga.

>>Iz Ureda gradonačelnika tražili posao za Herminu Benić

>>Karlovčani: Ugovorima bi se trebao pozabaviti i USKOK

Komentara 3

DU
Deleted user
19:10 20.02.2014.

I ja sam bio istaknuti HDZ-ac 1990 g.Svagdje ima kukolja ,zato je tu policija i pravosudni sustav uređene države Hrvatske.

BA
banini
18:46 20.02.2014.

Gospodin Benić je bio i "ugledni" HDZ-eovac. Zašto se to prikriva ?!

Avatar deziderij
deziderij
07:08 21.02.2014.

Od 2008 do 2013 godine nakrali 1,5 milijuna kuna i to nijedna od "institucija koje svoj posao rade" nije skužila. Pet godina se krade a oni ništa. Spavaju. Zapravo se ne trebam previše ni isčuđavati. Ovu jad zemlju pljačkaju od njenog "osamostaljenja" pa nikom ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije