Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SU U PRITVORU

Uhićene Hrvate u Zambiji viđao je gost hotela: 'Djeca su bila bolesna, a oni nisu primijetili'

Zambija: Hrvati pušteni da se brane sa slobode, zabranjeno im iza?i iz države
Foto: Stringer/PIXSELL
1/5
20.01.2023.
u 21:25

Odvjetnik Hrvata kazao je da je u tijeku posljednja faza i da se nada da će uskoro sve biti završeno te da će Hrvati izaći na slobodu

Osmero uhićenih Hrvata i dalje se nalazi u pritvoru u Zambiji iako im je dopušten izlazak uz jamčevinu. No, još nisu ispunjeni svi uvjeti za to. 

Reporterka RTL-a Danas razgovarala je s muškarcem iz DR Kongo koji je boravio u istom hotelu kao i naši državljani. 

- Ovdje sam od prosinca. Gost sam iz Demokratske Republike Kongo. Hrvati su bili  normlani, dragi. Vrlo sretni i veseli. Osim toga, ne mislim da je išta drugo bilo čudno. Jedino što je bilo čudno što su djeca bila bolesna, a oni nisu primijetili da su bolesna - ispričao je on. 

Osmero Hrvata u Zambiji je uhićeno u prosincu te su i dalje u zatvoru. Svi su platili jamčevinu od tisuću dolara, pronašli po dvije osobe iz Zambije koje će za njih jamčiti, riješili privremene boravišne dozvole jer su im vize istekle. Na sudu je u petak bio odvjetnik koji im je dodijeljen po službenoj dužnosti, ali bez komentara. Hrvate brane i tri odvjetnika koje su sami odabrali.

- Danas sam i srela odvjetnika po službenoj dužnosti, Kelvina, koji brani naše Hrvate. Nije htio previše pričati pred kamerama. Kazao je samo da je u tijeku posljednja faza i da se nada da će uskoro sve biti završeno te da će Hrvati izaći na slobodu. Osim tog odvjetnika po službenoj dužnosti, Hrvate brani još jedan odvjetnički ured. U tom uredu je i još dvoje pripravnika koji pomažu u obrani - rekla je reporterka RTL-a koja je javila iz Zambije. 

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
22:34 20.01.2023.

Čudi me da Nobilo već nije u Zambiji.

Avatar spin
spin
23:06 20.01.2023.

Nevjerojatno mi je ovo Večernjakovo nekritičko izveštavanje! Uopće se ne propitkuje krivnja ove osmorke i sasvim očigledan kriminalni pristup posvajanju malih Kongoanaca, koji više podsjeća na otmicu u Bondovskom stilu. Djeca iz Konga, prvo im se sređuju dokumenti, pa ih onda ilegalno prebacuju u Zambiju u neki opskurni hotel, odakle su trebali sretno odjahati put Kroacije. Izvestitelj je nesporno zabrinut za sudbinu posvajača, a uopće se ne pita što je s tom bolesnom djecom, koju novi roditelji nisu ni prepoznali. Niti Večernji, niti budući roditelji ne brinu brigu za male Kongoance, već im je samo do spašavanja vlastite guzice. Bravo dečki i curice, odnosno curice i curice koji mislite da ste dečki. Sada je jasno da ste bezveznjaci svi odreda!

SP
Stari panj
22:59 20.01.2023.

Nemojte prevIše brinuti za ove ljude, pobrinuti će se ljevičarski lobi za svoje ljude, a dobrotvor madjarskog porijekla će dati resurse. No, i ovo što su prošli do sad je dobra kazna. To nisu zatvori u Nizozemskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije