Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se i USKOK

Uhićena još trojica policajaca, bit će udaljeni iz službe

Ilustracija
Ivo Cagalj/PIXSELL (Ilustracija)
29.11.2023.
u 16:33

Nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

USKOK je priopćio kako su, nastavno na jučerašnja uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Sisačko-moslavačke županije, danas u tijeku nova uhićenja koja provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om u odnosu na još tri policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika odlučiti o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će obavijestiti javnost.

Osumnjičeni policijski službenici će rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke biti udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Kako se neslužbeno doznaje, danas su uhićeni nadređeni dvojici jučer uhićenih policijskih službenika. Među njima je i voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke Igor Pasanec te voditelj Službe za javni red i sigurnost PU sisačko- moslavačke Marijan Brnad.

Kako smo pisali jučerašnje uhićenje dvojice policajaca vezano je uz nedavno postupanje policijskih službenika u Mošćenici, na pola puta između Siska i Petrinje, kada je 8. studenog u večernjim satima došlo do uporabe vatrenog oružja od strane policajaca koji su imali intervenciju prema osumnjičenim dilerima marihuane.

VEZANI ČLANCI:

„Danas, u večernjim satima, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, policijski su službenici postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga. Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje (pucanjem u zrak i u smjeru pneumatika na automobilu). U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Jedna osobe se nalazi pod nadzorom policijskih službenika, dok se za dvije osobe traga. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje”, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka vezano uz taj događaj.

No, sumnja se kako dvojica policijskih službenika u službenom izvješću nisu istinito prikazali činjenice u ovom događaju, tj. same okolnosti korištenja vatrenog oružja, a sve kako bi izbjegli disciplinski postupak. A kako je riječ o službenom policijskom izvješću time su zlouporabili svoj položaj. Naime, prema svemu sudeći nisu pucali u zrak i u gume, nego u smjeru vozila, a upitno je jesu li u tim trenucima bili ugroženi.

Inače, policija je tada postupala prema ranijoj dojavi da se kod trojice muškaraca nalazi veća količina marihuane. Jedan je pri tome uhićen, dvojica su pobjegla, a tom prilikom je, prema nekim informacijama, pronađeno više od 20 kilograma marihuane. Zbog bijega dvojice osumnjičenih službena istraga nije još završena pa javnost nikada nije obaviještena o samom događaju vezanom za drogu, osim o detaljima korištenja vatrenog oružja. 

VIDEO Vlak iskočio iz tračnica u Dugom Selu: Oštećen dio perona i kolosijeka

Komentara 5

ER
EroK
01:09 30.11.2023.

Znači nije problem kriminal i droga već vatreno oružje. Jesu li policajci udaljeni, zato što nisu uspjeli uhvatiti odbjeglu dvojicu ili su privedeni jer su ovog jednog uspjeli uhvatiti? Jeli diler u zatvoru ili samo policajci? Bože, gdje nas sve ovo vodi?

VJ
Veli Jože
17:43 29.11.2023.

Iz površnih informacija teško je dati bilo kakav komentar.U Americi ako se bježi zna se gdje se puca.Tako treba svuda po dilerima.

BF
bf23
07:40 30.11.2023.

Nije ni čudo da kriminal cvate,uz ovakvo pravosuđe i državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije