Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORIŠTENO VATRENO ORUŽJE

USKOK istražuje dvojicu policajaca: Sumnja se da su lažirali službeno izvješće s intervencije

Zagreb: Policajci u ophodnji
Patrik Macek/PIXSELL
28.11.2023.
u 16:06

Policija je tada postupala prema ranijoj dojavi da se kod trojice muškaraca nalazi veća količina marihuane

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćeno je iz Ravnateljstva policije. I USKOK je potvrdio kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

– Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost – priopćio je USKOK.

VEZANI ČLANCI: 

Kako neslužbeno doznajemo ova akcija vezena je uz nedavno postupanje policijskih službenika u Mošćenici, na pola puta između Siska i Petrinje, kada je 8. studenog u večernjim satima došlo do uporabe vatrenog oružja od strane policajaca koji su imali intevrenciju prema osumnjičenim dilerima marihuane.

– Danas, u večernjim satima, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, policijski su službenici postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga. Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje (pucanjem u zrak i u smjeru pneumatika na automobilu). U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Jedna osobe se nalazi pod nadzorom policijskih službenika, dok se za dvije osobe traga. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje – priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka vezano uz taj događaj.

No, kako doznajemo, sumnja se kako dvojica policijskih službenika nisu istinito prikazali činjenice u ovom događaju, tj. same okolnosti korištenja vatrenog oružja, a sve kako bi izbjegli disciplinski postupak. A kako je riječ o službenom policijskom izvješću time su zlouporabili svoj položaj.

Inače, policija je tada postupala prema ranijoj dojavi da se kod trojice muškaraca nalazi veća količina marihuane. Jedan je pri tome uhićen, dvojica su pobjegla, a tom prilikom je pronađeno više od 20 kilograma marihuane. Zbog bijega dvojice osumnjičenih službena istraga nije još završena, pa javnost nikada nije obaviještena o samom događaju vezanom za drogu, osim o detaljima korištenja vatrenog oružja.

Komentara 2

MI
mizimojzi
17:06 28.11.2023.

Treba zavadlova pustiti iz pritvora. On bi bio ucinkovitiji

PO
poluprovokator
17:24 28.11.2023.

Znači lovili dokazane kriminalce i dilere, zapljenili 20ak kg droge, pri tome upotrijebili oružje (garant su kriminalci bili uljudni i kooperativni), i sada policajci koji su se izložili/riskirali dobiju suspenziju. Izgleda da su dileri zaštićena vrsta ali se treba zapitati koliko se tu novca okreće i tko ih radi toga potencijalno štiti. Razmislite da sva ta droga završi kod naše djece i nepovratno uništi živote nekima i njihovim obiteljima, a o nedostatku produktivnost i koristi takvih za Lijepu Našu možemo samo pustiti suzu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije