Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završila drama

Ubijen muškarac koji je pucao u estonskom ministarstvu obrane

estonija, kriza (1)
AFP/PIXSELL
11.08.2011.
u 16:22

U trenutku pucnjave estonski ministar obrane Mart Laar nije bio u zgradi

Napadač u estonskom ministarstvu obrane, koji je dvije osobe uzeo za taoce, ubijen je tijekom policijske intervencije, objavili su estonski mediji. No, prema nekim informacijama muškarac je počinio samoubojstvo. Zasad nisu poznati razlozi incidenta, no potvrđeno je da je napadač bivši pripadnik estonske vojske.

Talačka kriza u estonskom ministarstvu obrane trajala je dva sata. Nakon što je oko 15 sati po lokalnom vremenu muškarac pucao iz vatrenog oružja i aktivirao eksplozivnu napravu u zgradi ministarstva obrane, dva sata kasnije policija je uspjela osloboditi taoce i uhititi počinitelja. U trenutku pucnjave estonski ministar obrane Mart Laar nije bio u zgradi.

Glasnogovornik Ministarstva ranije je izjavio da su zaposlenici evakuirani iz zgrade te da je policija ogradila područje. U trenutku talačke krize ljudi su skakali kroz prozore. Nitko od taoca i zaposlenika nije ozlijeđen.

Komentara 10

Avatar sultan46
sultan46
01:19 12.08.2011.

Uhitili pocinitelja??? uhitila ga mrtvoga ili je ozivio??? nekuzim ovaj text gore,,prvo su ga ubili onda je pocinio samoubojstvo i onda ga uhitili:::... Stvarno mi nije jasno.

DU
Deleted user
08:28 12.08.2011.

Da je bio musliman, ovdje bi već sve vrvilo od mudrih i proročanskih komentara nadobudnih boraca iz fotelje.

OB
-obrisani-
20:29 11.08.2011.

Estonia se odcjepila od Sovjetskog Saveza kao i ostalih 15 republika bez rata. Svi oni koji su rodjeni ili usli u Estoniju god 1940 ne mogu dobiti estonijsku putovnicu, nemaju prava glasa i ne mogu dobiti nikoji drzavni posao ako ne poloze zadovoljavajuce ispite iz estonijskog jezika, povijesti i polozu zakletvu lojalnosti. Europska Unija i Amerika presutno su iza ove politike. Sad druga prica Hrvatska je dobila nezavisnost usprkos svih protivljenja iznutra i iz vanka, dakle ratom.Glavni neprijatelji hrvatske nezavisnosti iznutra su bili hrvatski precani i Srbi iz Beograda. Danas Srbi dobijaju natrag \"svoje kuce\", hrvatske putovnice pa i vladine polozaje, imaju pravo glasa i zastupnike u Saboru. Hrvatska ne postavlja uvijet kao jezik, povijest i lojalnost. Europska Unija i Amerika su otvoreno iza ove politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije