Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretrpane čekaonice u Domu zdravlja

U vrijeme epidemije djeca na pregled čekaju u pretrpanim čekaonicama

bolnica
Ivica Galović/Pixell
03.12.2009.
u 13:01

Situacija se u slavonskobrodskom Domu zdravlja pogoršala prošle godine nakon što su u glavnu zgradu preselila dva pedijatrijska tima iz Budakove ulice.

SLAVONSKI BROD – U vrijeme epidemije svinjske gripe liječnici ljudima preporučuju izbjegavanje svakoga bližeg kontakta i zadržavanje u većim skupinama, no upravo takav oblik prevencije nemoguć je u pedijatrijskoj ambulanti slavonskobrodskog Doma zdravlja. Uski hodnici i male čekaonice nerijetko su pretijesne za sve posjetitelje i pacijente, a djeca se, čekajući zdravstveni pregled, tiskaju rame uz rame.

- Ovo je užasno, ovakve čekaonice i uski hodnici zasigurno nisu prikladni za dječju  ambulantu koja opslužuje grad s osamdesetak tisuća stanovnika. Djeca kišu, kašlju i svako dijete koje dođe na pregled, ako već nije bolesno, zasigurno će se zaraziti dok čeka svoj red kod liječnika. Nešto bi trebalo čim prije poduzeti - kaže Ivana Lucić iz Slavonskog Broda, majka desetogodišnje djevojčice. Uvjeti u slavonskobrodskom Domu zdravlja gotovo su nepromijenjeni još od njegova osnivanja sredinom devedesetih godina prošla stoljeća, no ovaj je problem posebno došao do izražaja prošle godine kada su u središnju zgradu Doma zdravlja preseljena dva pedijatrijska tima koja su do tada radila u izdvojenim prostorima u Budakovoj ulici. Liječnički timovi poduzimaju sve moguće korake kako bi u sadašnjim uvjetima odvojili zdravu od bolesne djece, no to nije uvijek izvedivo.

- Pokušavamo u čekaonicama održavati što je moguće više standarde, prostorije se učestalo čiste i prozračuju, no jasno je da to nije dovoljno. Današnje stanje ne može se zauvijek zadržati pa razmišljamo o dogradnji postojećih prostorija. U ovome trenutku postoji i projekt idejnog rješenja, no problem je novac jer Dom zdravlja ne može sam iz tekućih prihoda realizirati ovaj zahvat. Ipak, pokrenuli smo inicijativu da s Brodsko-posavskom županijom kao osnivačem ustanove zatvorimo financijsku konstrukciju projekta - kaže ravnatelj Doma zdravlja Ivica Tečer napominjući da bi dogradnja postojećih prostorija mogla biti dovršena tijekom 2011. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije