Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANIFESTACIJA

U Vinkovcima se uskoro održavaju 16. Pčelarski dani

Foto: Branimir Bradarić
12.03.2019.
u 15:52

U sklopu najave ovogodišnjih 16. Pčelarskih dana u središtu Vinkovaca Hrvatski pčelarski savez organizirao je kušanje meda za građane

U sklopu najave ovogodišnjih 16. Pčelarskih dana u središtu Vinkovaca Hrvatski pčelarski savez organizirao je kušanje meda za građane. Predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Stanko Čuljak najavio je kako će se tijekom 15. i 16. ožujka održati i Međunarodni sajam opreme i pčelinjih proizvoda na kojemu će sudjelovati više od 40 izlagača iz Hrvatske i regije. Isto tako biti će održan i Znanstveno stručni skup na kojemu će predavanja održati stručnjaci iz Zagreba, Beograda i Banja Luke. 

-Taj skup ove godine posvećen je izbjegavanju grešaka pčelara u radu s pčelama. Inače, prošla godina nije bila baš najbolja za naše pčelare jer se zima, koja se prošloga proljeća naglo vratila, negativno odrazila na pčelinje zajednice. Uz to ljeto je bilo sušno tako da smo imali dosta problema s pripremom pčelinjih zajednica za zimu. S obzirom na sve probleme ove godine imamo dosta velikih gubitaka pa i dojava da su pojedini pčelari imaju stopostotne gubitke, rekao je Čuljak.

Prema podacima županijskog Pčelarskog saveza u Vukovarsko-srijemskoj županiji djeluje 421 pčelar sa 14.400 košnica. Oni bilježe prosječnu godišnju proizvodnju od oko 25 kilograma po košnici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije