Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brod 2013.

U Sl. Brodu uskoro Festival tamburaške i zabavne glazbe

slavonski brod festival (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
27.09.2013.
u 23:42

Trodnevna manifestacija održat će se u Sportskoj dvorani "Brod", a Brođanima i posjetiteljima ponudit će brojne sadržaje

Ove jeseni, nakon stanke od nekoliko godina Slavonski Brod nastavlja svoju festivalsku tradiciju. Nakon više uspješnih festivalskih izdanja od 17. do 19.listopadagrad na Savi bit će domaćin još jednom, ovoga puta Festivalu tamburaške i zabavne glazbe - \"Brod 2013.\" Trodnevna manifestacija održat će se u Sportskoj dvorani \"Brod\", a Brođanima i posjetiteljima ponudit će brojne sadržaje.

Uz dvije glavne festivalske večeri, treća će biti rezervirana za \"Mini-fest\" koji je namjenjen isključivo mladim pjevačima i tamburaškim sastavima do 18 godina starosti, a pobijednici \"Mini-festa\" za nagradu će imati pravo nastupa na jednoj od glavnih večeri. Posebnost prvog Festivalatamburaške i zabavne glazbeje što će pored glazbenog dijela biti održani Sajam tradicionalnih slavonskih jela i pića i narodnih rukotvorina, koji će zasigurno upotpuniti dobru zabavu kroz sva tri dana, a organizatori već sad najavljuju velik broj izlagača. Svi zainteresiranijoš se mogu prijaviti, jer slobodnih sajamskih štandova biti će dovoljno.

Voditelj Drele

U četvrtak 17. listopada na pozornici ispred dvorane počet će \"Mini-fest\", a istoga dana svoja vrata otvara i sajam. Glavne festivalske večeri nastavit će se u petak i subotu i natjecateljskog su karaktera. Prva večer namijenjena je tamburaškoj, a druga zabavnoj glazbi. Organizatori garantiraju odličan festivalski program uz voditelja Davora Dretara Dreleta, a za koncertni dio odazvali su se renomirani glazbenici i glazbeni sastavi, pa će oni dodatno \"zagrijati\" posjetitelje. Nekoliko dana prije izaći će festivalski CD, a sadržavat će sve kompozicije iz natjecateljskog dijela.

- Na natječaju kojeg smo objavili krajem kolovoza pristigle su nam 72 kompozicije. Umjetnički direktor festivala i festivalsko vijeće od svih pristiglih radova odabrali su najbolje. Zasigurno ćemo opravdati povjerenje posjetitelja i zahtjevan naziv veliki glazbeno-scenski događaj, jer ćemo u suradnji s vodećim tvrtkama u tom poslu pokušati napraviti veliki vizualni i zvučni spektakl. Po uzoru na druge festivale koji se održavaju širom Hrvatske, te na osnovu činjenice da je Slavonski Brod stoljećima vezan za tamburašku glazbu, a dugi niz godina je neopravdano zakinut za ovakva događanja, želja nam je da Festival tamburaške i zabavne glazbe u Brodu postane tradicionalan, te da saživi i u idućim godinama. Cijeli događaj biti će sniman u vrhunskoj televizijskoj tehnici i biti će prikazan na jednoj od nacionalnih televizija - kaže Željko Zovko, programski ravnatelj festivala.

\"Slavonija sto posto\"

- Želja nam je da sve bude izvorno-slavonsko, od gastronomskih delicija na sajamskim štandovima do glazbe, pa je tako i moto popratnog festivalskog sajma \"Slavonija sto posto\". U suradnji s brojnim pekarima iz naše županije, u sajamskom prostoru pokušat ćemo napraviti najveću makovnjaču ikada ispečenu. Za sada smo sigurni da će biti duga 35 metara, a vjerujte imamo potencijala da bude i znatno duža. Makovnjača će se rezati i prodavati posjetiteljima, a sav prikupljeni novac biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom \"Loco-Moto\" za uređenje njihovih novih prostora, kaže direktor festivala Darko Celner.

>> U Slavonskom Brodu započeo 6. Festival amaterskih kazališta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije