Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

U parku smeće, a igrala su opasna - slomljene su letve i vire čavli

igraliste
MARKO JURINEC / PIXSELL
29.06.2010.
u 15:56

Stanari varaždinske Ulice Vilka Novaka nezadovoljni su uređenjem. Drvena igrala već su natrula, trava je visoka, a sve je puno papirića

- Ovaj je park u lošem stanju. Prepun je smeća, a i zarastao u travu. A igrala... Na vlakiću fale prečke, a i na ljestvama, kao i uže. Drvo na igralima je natrulo, ne može se više ni popravljati, a van vire čavli, na koje se djeca mogu ozlijediti. Ispod tobogana utabana je zemlja, treba postaviti gumu. Premalo se ulaže općenito u ovaj dio grada i park - upozorava Stjepan Kos iz Ulice Vilka Novaka (preko Kućanske rampe).

Krivi su i mladi, upozorava Đurđica Terglav, koja je dovela jednoipolgodišnjeg unuka Tea. No, kaže, mora dobro paziti na čavle na igralima.

Intervenirat ćemo

- Nije lijepo. Mladež razbacuje smeće, trga grane... - upozorava gospođa. I doista, park je prepun papirića od sladoleda, plastičnih čaša, a u već visokoj travi nađe se i boca.

Igrala i zemljište su u vlasništvu grada Varaždina.

- Evo naručili smo nova igrala za svih 10 dječjih igrališta u gradu. Bit će do 5. srpnja. Dio ide i za Vilka Novaka - rekao nam je Ninoslav Medved iz Upravnog odjela za komunalni sustav. Za košnju i smeće zadužen a je tvrtka Parkovi.

- Kroz dan imamo samo dva čistača na području grada. Ali intervenirat ćemo odmah, poslati ih da počiste, a i pokosit ćemo travu, kad kažete da je tako - odvratio nam je jučer Miljenko Ptiček, direktor Parkova.

Opet je ponovio i da su jako smanjena gradska sredstva za održavanje zelenila.

- Kosimo po programu, 8 puta godišnje - kaže. 

Konačno košarka

Stjepan Kos zadovoljan je što su radnici jučer konačno počeli postavljati koš za košarku.

- Ovo malo igralište asfaltirali su prije dvije godine i tako je stajalo, bez koša! čak su lani morali mijenjati asfalt, jer je loše postavljen - kaže Kos.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije