Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKON UNIJE

U drugoj fazi operacije EU vojni udari na krijumčarske brodove

brod
Foto: Reuters/PIXSELL
15.09.2015.
u 08:30

Druga faza bit će ograničena na međunarodne vode, ne i na teritorijalne vode Libije

Operacija Europske unije na Sredozemnom moru prelazi iz prve faze, koja se sastojala od prikupljanja obavještajnih podataka, u drugu fazu, koja uključuje i vojne udare na brodove ljudi koji se organizirano bave krijumčarenjem migranata.

O pokretanju druge faze operacije kodnog imena EUNavForMed odlučilo je jučer Vijeće za opće poslove EU. Prva faza operacije pokrenuta je u srpnju, a druga faza bit će ograničena na međunarodne vode, ne i na teritorijalne vode Libije.

Tek bi treća faza operacije uključivala i vojne udare na krijumčarske brodove u libijskim vodama, no za to je potrebna rezolucija UN-a.

>> EU zabranjuje kitolov, a Danska ga nadgleda na Ovčjim otocima

>> Nova vizija obrazovanja u EU promiče socijalnu uključivost

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
08:48 15.09.2015.

ne vidim ništa iz ove odluke dal će potapati brodove sa izbjeglicama... ti se brodovi ionak potope sami kad ugledaju obalu...

Avatar d-ano
d-ano
10:22 15.09.2015.

prica za naivne,,kao nesto poduzimaju...

Avatar white socks
white socks
15:20 15.09.2015.

EU pomaže krijumčarima i ohrabruje egzodus. Posao krijumčara je samo uzeti lovu od tih jadnika i "ruzinave" brodove pune migranata otisnuti od obale a ostatak posla će obaviti EU-mornarica - prihvatiti te ljude i proslijediti ih na odredište. Jedino pitanje je: dijele li EU i krijumčari zaradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije