Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Trebate posao? Azil za pse dva mjeseca bez uspjeha traži radnike

Kako je novac osiguran za šest mjeseci, a dva su već prošla, u udruzi strahuju da će projekt “Crvena kućica” propasti
16. kolovoza 2017. u 20:56 6 komentara 1317 prikaza
napušteni psi
Foto: Udruga Indigo

Azil za napuštene pse Prijatelji u Čakovcu dva mjeseca pokušava pronaći dva radnika koja bi preko javnih radova uređivala i održavala sklonište.

štene Tužna vijest Uginuo psić kojeg su brutalno maltretirala djeca

Za projekt “Crvena kućica” prikupljeno je 39.000 kuna i kupljen je materijal, no u skloništu ne mogu pronaći dva djelatnika prijavljena na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje najmanje šest mjeseci. Kako je novac osiguran za šest mjeseci, a dva su već prošla, u udruzi strahuju da će projekt propasti, a time i mogućnost da dobiju dva radnika kojima bi plaće isplaćivala država preko mjere javnih radova. Traže zidare, tesare, keramičare ili pomoćne radnike.

Volonteri kažu da im se dosad javila samo jedna zainteresirana nezaposlena osoba, no nije iz Čakovca, pa bi troškovi prijevoza “pojeli” znatan dio minimalca. Krajem srpnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je 3565 osoba, za četvrtinu manje nego u srpnju 2016. Pronaći radnike sve je teže. Pokretači akcije “Crvena kućica” ističu da u Hrvatskoj radi 29 skloništa za napuštene životinje, među kojima i ono u Čakovcu, gdje se volonteri brinu o 400-tinjak pasa, a još ih oko 2000 živi po naseljima bez veterinarske i druge skrbi.

Osvanule zabrane Psi ne smiju na biogradsku šetnicu, Grad kaže da je to nesporazum Zaštita životinja Psi sami skaču s balkona, a mačići se u kutiji parkiraju uz rub ceste Psić TUŽNO Na aerodromu pronašli psića i poruku koja će vas rasplakati
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Mona-Mo
    Mona-Mo:

    Ti sigurno ne hraniš ni gladne ljude, niti im krovove gradiš. Bolesnom umu smeta pomoc potrebitima. Od tebe je sigurno nitko i ne traži.

  • narcis660:

    To su neduzna bica i najveci prijatelji!!!Cekaju te strpljivo gdje god da si kad im nedas jesti ili nisi tu nisu ljuti na tebe nego sretni sto si se smilovao da im dadnes jelo i sto si se samo vratio.Nikada ... prikaži još! te nisu razocarali niti sta ruzno napravili.Cemu tolika mrznja prema jadnoj zivotinji.Bice od krvi i mesa ima osjecaje i treba te!!!!