Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna vijest

Uginuo psić kojeg su brutalno maltretirala djeca

štene
Foto: Screenshot Facebook
04.08.2017.
u 21:35

Iako pod terapijama psić, koji je bio starosti 3-4 mjeseca, nikako nije mogao na noge

Maleni psić koji je prije nekoliko dana pronađen nakon brutalnog iživljavanja mališana iz Vukovara danas je uginuo. Kako doznajemo ovaj mali mješanac djeci je služio za bacanje i drugu vrstu iživljavanja. Kao takav je pronađen, a pomoć mu je pružena u Veterinarskoj ambulanti Anubis Klub u Vukovaru.

Iako pod terapijama psić, koji je bio starosti 3-4 mjeseca, nikako nije mogao na noge. I kao takav je udomljen, a unatoč tome je uginuo. Danas je prvo prestao jesti, a onda je dobio i epileptične napade. Ubrzo je i uginuo. Poslije ovoga slučaja aktivisti koji se pokušavaju spasiti i udomiti što veći broj napuštenih životinja kažu kako je krajnje vrijeme da se nešto napravi kako bi se spriječili ovakvi i slični postupci neodgovornih pojedinaca. Mišljenja su kako je potrebno svi da se uključe u taj posao kako se ne bi dogodilo da u nekom dvorištu danas ima 3-4 psa, a onda za mjeseca dva više niti jednoga pri čemu se ne zna njihova sudbina. Zbog takvih ponašanja sve je više slučajeva da se napušteni psi pronalaze po ulicama, praznim dvorištima, kukuruzištima…

A, dok se tako nešto ne napravi u svojoj objavi na Facebooku Anubis Klub je objavio i nekoliko brzinskih savjeta djeci ali i roditeljima koji su i najodgovorniji za ovakvo ponašanje djece.

1. Štenci nisu igračke za djecu.

2. Ne potičite neodgovorne vlasnike kupovinom štenaca unaokolo.

3. Ako vam zdravlje vašeg psa nije dovoljan poticaj za kastraciju, onda neka vam taj poticaj bude sudbina njegovog potomstva.

Komentara 61

BR
bruncek
22:09 04.08.2017.

Nisu to mališani. To je ljudsko smeće.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
21:53 04.08.2017.

kazniti roditelje

LU
lulu58
22:16 04.08.2017.

zasto nema kaznenih prijava,zasto se ne kazne roditelji,zasto ne?Dok god ovako dalje ide,bez kazni i sankcija,ovo cemo stalno citati,i nikome nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije