Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita životinja

Psi sami skaču s balkona, a mačići se u kutiji parkiraju uz rub ceste

Foto: Privatni album
1/2
26.07.2017.
u 21:27

U svojim izvješćima policija potvrđuje da nema nikakvih dokaza i da nisu pronašli elemente kaznenih ni prekršajnih djela pa ponovno nitko neće odgovarati za zlostavljanje životinja

Sasvim je izvjesno - nitko neće odgovarati za smrt nesretnog psa koji je pronađen na stazi pored nebodere u Kutini. Proizlazi to iz odgovora Policijske uprave sisačko-moslavačke, u kojem su na naš upit odgovorili da kriminalističkim istraživanjem ovog događaja nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Posebno izvješće, kažu, poslat će državnom odvjetništvu, a što će točno u njemu pisati ostaje nepoznato. Po svemu sudeći, osoba za koju se tvrdilo da je psa bacila s balkona sve je optužbe zanijekala. A kako ne postoji svjedok koji bi taj čin i potvrdio, očito je zaključeno je kako je pas ipak sam preskočio ogradu, iako nema svjedoka ni za to. Kako je tako mali pas mogao preko ograde na koju se nije mogao popeti? Kako je završio tako daleko od nebodera? Možda se zaletio na balkonu pa bacio preko ruba, a onda još malo letio prije nego je pao. Očito je, nije sumnjivo što tijelo nije pronađeno ispod balkona.

Nitko, barem za sada, neće odgovarati ni za napuštanje i ugrožavanje života mačića pronađenih na Biljskoj cesti u blizini Osijeka. Iako su svjedoci policiji opisali automobil koji je stajao uz rub ceste, navođeći detalje po kojima je pronađen i njegov vlasnik, ali i to da je vozač užurbano pobjegao, policijski službenici nisu utvrdili njegovu odgovornost, ni prekršajnu, a ni kaznenu.

Objašnjavaju kako svjedok koji je uočio mačke u kutiji nakon što se auto udaljio nije vidio i da osoba iz tog auta ostavlja mačiće. A vlasnik auta izjavio je da se zaustavio kako bi provjerio o čemu se radi, jer je vozeći se Biljskom cestom kod skretanja za Podravlje vidio kutiju iz koje su izvirivale glave, ali da mačiće nije on ostavio. Njegovu tvrdnju da on uopće nema mačke potvrdio je i susjed s kojim je policija razgovarala. Policija, kažu, nastavlja rad na utvrđivanju identiteta osobe koja je mačiće ostavila.

Rezultatima tog rada ne nadaju se volonteri koji su se za mačiće pobrinuli, smjestili ih na sigurno i koji plaćaju njihovo liječenje. Jer, ostavljeni su i gladni i bolesni. Koliko vrijedi i vrijedi li uopće život jedne životinje, često se pitaju svi koji se zalažu za njihovu dobrobit, ali i za poštivanje zakona. No, kako ga poštivati ako se gotovo nikad ne uspije pronaći tko je zlostavljao, tko je napustio, tko je ubio životinju. Čemu onda i sve propisane kazne kad se ne može nikoga kazniti?

Komentara 1

IR
irenajordan95
11:47 27.07.2017.

Mi smo jedno zaostalo i jos primitivno drustvo gdje se cijeni novac ,kult licnosti(jos uvijek)lopovluk i sve ono sto je na rubu.Kod nas se ne cijeni ni covjek ,a kamoli zivotinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije