Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trebaju našu pomoć! Goran ne vidi, ne čuje i ima sindrom Down, a njegov otac ima rak

Najviše bi nam pomoglo da dobijemo neki novi madrac i krevet. Eto ja sam nekako krevet sklepala da se drži, ali da je neki pošteni madrac da Gorana ne boli kičma i da lakše spava jer jednostavno ne mogu dalje - rekla je Goranova pomajka
05. siječnja 2020. u 15:45 5 komentara 1973 prikaza
Foto: RTL

Ovu obitelj život nije mazio. Goran ima 40 godina, ne govori, ne čuje i ima Downov sindrom. Njegov otac Josip ima rak. Žive od invalidnine i tri tisuće kuna mirovine koja velikim djelom odlazi na lijekove. Jedino što žele je novi madrac jer ovaj koji imaju je star 25 godina.

Branka Bakšić Mitić Počela sam obilaziti ljude, da ne umru sami, a onda shvatila da im mogu pomoći

- Najviše bi nam pomoglo da dobijemo neki novi madrac i krevet. Eto ja sam nekako krevet sklepala da se drži, ali da je neki pošteni madrac da Gorana ne boli kičma i da lakše spava jer jednostavno ne mogu dalje - rekla je Goranova pomajka Anđelka Švelić, prenose Vijesti.

Otac Josip je deset puta operiran pa se mnogo troši na lijekove. Toliko da im nije ostalo za jaknu za Gorana, cipele i papuče, koje se moraju napraviti po mjeri jer Goran ima deformirane noge.

U sobici u kojoj svi spavaju nalazi se i stari televizor. 

- Nekad radi, a nekad ne. Uglavnom ne radi. No, bez televizora može se, voljela bih da ga imamo radi Gorana, ali to nije životno važno, važnije je da on ima lijekove - objasnila je Anđelka.

Obitelj se već zadužola kako bi kupila vrata i prozore, a sa cijelom situacijom upoznata je i Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down.

Humanitarna udruga Dobra volja darivala obitelji za Božić Humanitarna akcija Udruga Dobra volja darivala obitelji: 'Najteže je sa zaboravljenima... Samoća ih ubija'

- Deset godina Udruga pokušava pomoći toj obitelji, ali sada je došlo vrijeme da im baš pomognemo jer to su bile neke sitnice. Ovo je sada stvarno potrebna pomoć toj obitelji - rekla je Belošević.

Obitelji doista ne traži puno.

- On je tako nemoćan, a njemu treba samo ljubavi - rekla je Anđelka.

A malo ljubavi i mi možemo odvojiti. Pomozimo da ova godina obitelji Švelić bude lakša i donekle ljepša.

Podaci za uplatu novca:

JOSIP ŠVELIĆ

HR8023600003211037169

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
 • Kokoiduhovi:

  Hajde Kolinda, Šuica, Žalac, Brkić, Pašalić, Jandroković,Granić, Zadro, Tedeschi, Bandić,Todorić,Vidošević,Ljubičić, Artuković, Pivac, Moralić, Marčinković, Grgić...ma ima vas ....pomozite potrebitima. Svatko od vas po stotinu kuna, i skupit ćete za sve što ljudima treba. Lakše nego mi koji imamo plaće od 4.600,00 kn.

 • Avatar Bljesak
  Bljesak:

  citat: "sa cijelom situacijom upoznata je i Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down. Humanitarna udruga Dobra volja darivala obitelji za Božić Humanitarna akcija Udruga Dobra volja darivala obitelji: 'Najteže je sa zaboravljenima... Samoća ih ubija' - Deset godina Udruga ... prikaži još! pokušava pomoći toj obitelji, ali sada je došlo vrijeme da im baš pomognemo jer to su bile neke sitnice. Ovo je sada stvarno potrebna pomoć toj obitelji - rekla je Belošević." ------------ NE MOGU VJEROVATI da ta udruga nema za krevet i madrac. Kako bi oni sad bas pomogli kad nisu u stanju krevet i madrac nabaviti? Uvijek sam za pomoci ali kakav je ovo clanak? Ili sam nesto krivo razumio?

 • Avatar arba_arba
  arba_arba:

  kad te srica zaobidje, onda te bas nece