Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Trebaju našu pomoć! Goran ne vidi, ne čuje i ima sindrom Down, a njegov otac ima rak

Foto: RTL
05.01.2020.
u 15:45

Najviše bi nam pomoglo da dobijemo neki novi madrac i krevet. Eto ja sam nekako krevet sklepala da se drži, ali da je neki pošteni madrac da Gorana ne boli kičma i da lakše spava jer jednostavno ne mogu dalje - rekla je Goranova pomajka

Ovu obitelj život nije mazio. Goran ima 40 godina, ne govori, ne čuje i ima Downov sindrom. Njegov otac Josip ima rak. Žive od invalidnine i tri tisuće kuna mirovine koja velikim djelom odlazi na lijekove. Jedino što žele je novi madrac jer ovaj koji imaju je star 25 godina.

- Najviše bi nam pomoglo da dobijemo neki novi madrac i krevet. Eto ja sam nekako krevet sklepala da se drži, ali da je neki pošteni madrac da Gorana ne boli kičma i da lakše spava jer jednostavno ne mogu dalje - rekla je Goranova pomajka Anđelka Švelić, prenose Vijesti.

Otac Josip je deset puta operiran pa se mnogo troši na lijekove. Toliko da im nije ostalo za jaknu za Gorana, cipele i papuče, koje se moraju napraviti po mjeri jer Goran ima deformirane noge.

U sobici u kojoj svi spavaju nalazi se i stari televizor. 

- Nekad radi, a nekad ne. Uglavnom ne radi. No, bez televizora može se, voljela bih da ga imamo radi Gorana, ali to nije životno važno, važnije je da on ima lijekove - objasnila je Anđelka.

Obitelj se već zadužola kako bi kupila vrata i prozore, a sa cijelom situacijom upoznata je i Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down.

- Deset godina Udruga pokušava pomoći toj obitelji, ali sada je došlo vrijeme da im baš pomognemo jer to su bile neke sitnice. Ovo je sada stvarno potrebna pomoć toj obitelji - rekla je Belošević.

Obitelji doista ne traži puno.

- On je tako nemoćan, a njemu treba samo ljubavi - rekla je Anđelka.

A malo ljubavi i mi možemo odvojiti. Pomozimo da ova godina obitelji Švelić bude lakša i donekle ljepša.

Podaci za uplatu novca:

JOSIP ŠVELIĆ

HR8023600003211037169

Komentara 5

KO
Kokoiduhovi
22:27 05.01.2020.

Hajde Kolinda, Šuica, Žalac, Brkić, Pašalić, Jandroković,Granić, Zadro, Tedeschi, Bandić,Todorić,Vidošević,Ljubičić, Artuković, Pivac, Moralić, Marčinković, Grgić...ma ima vas ....pomozite potrebitima. Svatko od vas po stotinu kuna, i skupit ćete za sve što ljudima treba. Lakše nego mi koji imamo plaće od 4.600,00 kn.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
18:10 05.01.2020.

citat: "sa cijelom situacijom upoznata je i Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down. Humanitarna udruga Dobra volja darivala obitelji za Božić Humanitarna akcija Udruga Dobra volja darivala obitelji: 'Najteže je sa zaboravljenima... Samoća ih ubija' - Deset godina Udruga pokušava pomoći toj obitelji, ali sada je došlo vrijeme da im baš pomognemo jer to su bile neke sitnice. Ovo je sada stvarno potrebna pomoć toj obitelji - rekla je Belošević." ------------ NE MOGU VJEROVATI da ta udruga nema za krevet i madrac. Kako bi oni sad bas pomogli kad nisu u stanju krevet i madrac nabaviti? Uvijek sam za pomoci ali kakav je ovo clanak? Ili sam nesto krivo razumio?

Avatar arba_arba
arba_arba
18:02 05.01.2020.

kad te srica zaobidje, onda te bas nece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije