Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Traktorom namjerno pregazio kujicu, čulo se kako joj pucaju kosti

Foto: Privatni album
1/5
19.06.2017.
u 17:27

Latica je ostala doslovno zaljepljena za cestu, ležala je u lokvi krvi, slomljeni su joj noga i kuk, a vozač traktora nije se ni zaustavio

Netom kad je Latica pregažena, rijetko tko je vjerovao da će kujica i preživjeti, a ona se uspješno oporavlja i ponovno je stala na sve četiri noge.

Traktor koji je prešao preko nje doslovno ju je zdrobio, čulo se kako pucaju kosti. Cvilila je od boli i upravo to bio je razlog zbog kojeg je Sladjana Stojković iz Županje odustala od trčanja za traktorom i vozačem koji je nastavio kao da se ništa nije dogodilo. I zbog toga ni ovo zlostavljanje neće biti kažnjeno, kao opomena onima koji misle da životinje nisu živa bića. No, kaže, radije je odabrala bitku za pseći život od one za koju je unaprijed znala da je izgubljena.

- Jadnica je zaspala pored puta, umorna od lutanja. Rastegnula se pa su joj zadnje noge završile na cesti. Mahala sam mu i vikala da pazi, vidio ju je i namjerno pregazio - ispričala nam je o nemilom događaju. Kujica je ležala na cesti, a oko nje bila je velika lokva krvi. Hitno su je odvezli u Osijek, utvrđeno je da joj je osim bedrene kosti slomljena i zdjelica, a uz to je ostala i bez štenadi. Nazvali su je Latica, jer bila je nježna baš kao cvjetna latica.

Nakon dvije operacije u Veterinarskoj ambulanti dr. Doolitle u Osijeku, gdje su joj 'zakrpali' sve lomove, Latica ponovno hoda. Čeka je još odlazaka veterinaru i još operacija, ali najvažnije je da se oporavlja. I vraća se u Županju, u dom svoje spasiteljice koja će se brinuti o njoj.

- Otprilike za mjesec dana izvadit će joj fiksatore iz noge, a odmah će je i kastrirati. Za to nam treba još novca, a nismo uspjeli sakupiti ni da platimo ove operacije - kaže S. Stojković. Ako želite pomoći u troškovima liječenja, uplatiti možete na račun otvoren na ime Ivka Stojković, HR 1624020063205892129, uz naznaku 'Latica – veterinarski troškovi'.

Kako napreduje Laticin oporavak i liječenje možete pratiti na Facebooku, a Sladjana Stojković na svojoj će stranici objaviti i sve račune. Možete joj se javiti i ako Laticu želite udomiti.

Komentara 5

IR
irenajordan95
17:57 19.06.2017.

Prestrasno kako se kod nas tretiraju zivotinje,no osim cudovista koji se ne mogu nazvati ljudima zbog kojih ova nemocna bica ispastaju kriv je i zakon ,trebalo bi se tretirati kao cisto kazneno djelo ,a ne kao prekrsaj,a ova kreatura koji je to ucinio dao Bog mu otpale i noge i ruke.

JI
jimpx131
18:19 19.06.2017.

U normalnoj, uređenoj državi bi završio u zatvoru za pokušaj ubojstva i dobio kaznu od koje se ne bi oporavili njegovi unuci.

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
21:24 19.06.2017.

Dao Bog da ti isto bude, zlotvore poremećeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije