Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Lovcu zbog pucanja u psa osam mjeseci zatvora uvjetno

Taj slučaj samo je jedan od mnogih sličnih u kojima lovci zloupotrebljavaju odredbu Zakona o lovstvu
05. svibnja 2017. u 19:16 14 komentara 3787 prikaza
lovci
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Prvi put u Hrvatskoj lovac je osuđen zbog pucanja u kućnog ljubimca, priopćili su iz udruge Prijatelji životinja.

Policija Mučenje životinje Psa starog godinu dana tukao, gazio i bacio u grabu

– Riječ je o psu Briku kojega je lovac ustrijelio krajem ožujka 2016. Pas je jedva preživio s teškim ozljedama, a lovac je kažnjen tek s osam mjeseci zatvora uvjetno, s rokom kušnje od tri godine, rekli su iz udruge.

Taj slučaj samo je jedan od mnogih sličnih u kojima lovci zloupotrebljavaju odredbu Zakona o lovstvu koja navodi da lovac ima pravo u lovištu ukloniti pse i mačke ako su bez nadzora na udaljenosti 300 metara od nastambe vlasnika. Izraz „uklanjanje” lovci tumače kao „ubijanje”, a nažalost, većina upucanih životinja nema sreće kao Brik, ustvrdili su.

prosvjed Prosvjed u Brodu Prijatelji životinja pozvali građane da bojkotiraju cirkus američka policija KRVAVI ROĐENDAN U jednoj je ruci držao pivo, a u drugoj pištolj: Mahnito pucao po susjedima

 

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • Antiflašist:

    Ovom prilikom svim lovcima zelim da se medusobno upucaju, a ako su vec zeljni krvi, mogu otici do Mirka Filipovica i opaliti mu trisku, dobiti ce krvi koliko zele.

  • ka-vuk:

    Zamislite molim vas koje su to muskarcine.Ne mogu ubit zeca pa onda pucaju po psima i mackama.Kolikosu ih samo odnijeli kuci ko veliki trofej sposobnog lovca muskarcine. U slast vam bilo i kost vam zapela u grlu.

  • aplauz:

    Da mi "uklone" psa uklonio bi im ruke iz kojih su pucali. Pozz lovcima koji bi lovili pse