Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Berta je uginula u groznim mukama, a bila je još štene

Bertu je čekao bolji život
Foto: Privatni album
1/6
24.05.2017.
u 19:45

Policija potvrđuje da je 50-godišnjak usmrtio psa bez razloga, protiv njega podnijet će kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu

Berta je bila štene izbačeno na ulicu, štene koje su dobri ljudi Topolja prigrlili, hranili je i tražili joj dom.

Bila je umiljata, zaigrana kao i svako štene. Voljela je djecu i bila je dobra. Sve to, očito je, smetalo je 50-godišnjem mještaninu koji je odlučio da Berta više ne bude ništa, odlučio je oduzeti joj život.

- Najviše se zadržavala kod naše kuće. Vidjela sam to jutro da je nema, no mislila sam vratit će se. Sve dok u dvorište nisu došla uznemirena djeca i rekla mi da je susjed Bertu zavezao lancem za drvo, gušio je, a onda je udarao dok nije uginula. Tko zna koliko se jadna mučila, a ništa mu nije napravila. Sigurno je i potrčala k njemu kad ju je mamio. Odveli su me do mjesta gdje ju je bacio, sve sam i slikala - priča nam mještanka (podaci u redakciji), koja je o tome obavijestila i policiju. Kaže, odlučila je sve prijaviti  kad je shvatila da su djeca u strahu i da im je počinitelj prijetio. A posebno kad su joj ispričali da Berta nije prvi pas kojeg je on ubio.

- Kažu da je tako završilo nekoliko pasa koji su lutali oko naših kuća. Svi ga se boje i nitko ne želi ništa reći. Bojim se i ja, ali ne smijemo okretati glavu. To sam rekla i policajcima kad su došli. Bili su u šumi, no tijelo psa je nestaloto  - ispričala nam je preplašeno i dodala da je policija napravila sve što je mogla, a počinitelja su odveli i u Knin.

Što je policija utvrdila i što će poduzeti, pitali smo u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

- U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom osumnjičenim za ubijanje ili mučenje životinja. Utvrđeno je da je osumnjičeni 21. svibnja oko 11 sati u Kninu, bez opravdanog razloga, usmrtio psa nepoznate pasmine i nepoznatog vlasnika. Protiv osumnjičenog bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku - stoji u odgovoru Policijske uprave.

I dok mjestom vlada strah, svi se ipak nadaju da će Berta, ali i ostale nesretne životinje koje su bez razloga platile glavom, dočekati pravdu. A prema zakonu, onog koji bez opravdana razloga muči i ubije životinju čeka i godina dana zatvora.

Ključne riječi

Komentara 2

EB
EBERT
21:12 24.05.2017.

Nemam rijeci sto se dogada .Ako me ne izbrisu ti bestijo u ljudskoj spodobi zelim ti istu smrt.

CE
centirion
03:58 25.05.2017.

Svi psi idu u Raj !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije