Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medved: Pisao sam tadašnjem potpredsjedniku Vlade i ministrima uprave i pravosuđa da nađu mjesto Vesni Nađ

"Još jednom naglašavam kako su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo uprave ispoštovali sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika"
14. ožujka 2017. u 18:58 18 komentara 1130 prikaza
Tomo Medved
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar branitelja Tomo Medved danas se priopćenjem oglasio o slučaju Vesne Nađ, bivše zamjenice ministra branitelja u SDP-ovoj Vladi, oko čijeg je imenovanja u Ministarstvu uprave došlo do prijepora. Medved naglašava da su ministarstva ispoštovala sve zakonske odredbe o pravu dužnosnika na povratak na radno mjesto.

"Gospođa Vesna Nađ je radi rješavanja svog radno-pravnog statusa (a nakon što je razriješena dužnosti zamjenice ministra branitelja s danom 23. ožujka 2016. na osobni zahtjev) podnijela zahtjev za povratak na rad na poslove koje je obavljala prije obavljanja dužnosti ili na druge odgovarajuće poslove bez provedbe javnog natječaja, sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika i sklopljenom Sporazumu s (bivšim) čelnikom tijela. Rješenjem Kadrovske komisije Vlade Republike Hrvatske od 2. lipnja 2016. godine ostvarila je pravo na naknadu nakon prestanka obnašanja dužnosti, za vrijeme od 24. ožujka 2016. do 23. ožujka 2017. godine. Tim Rješenjem odlučeno je sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika. Uvažavajući navedeno, nastavio sam s nastojanjima da omogućimo raspored Vesne Nađ. U tom sam cilju pisao i tadašnjem potpredsjedniku Vlade RH, tadašnjoj ministrici uprave i tadašnjem ministru pravosuđa, s traženjem da, u okviru svojih ovlasti utvrde imaju li slobodno radno mjesto na koje bi se gđa. Nađ mogla rasporediti, a koje bi odgovaralo razini poslova na kojima je imenovana radila i njezinom stručnom znanju, sposobnostima i vještinama", piše u priopćenju.

26.09.2016., Zagreb - U sjedistu HDZ-a poceo je treci krug pregovora o formiranju Vlade izmedju HDZ-a i MOST-a. Ivan Kovacic. Ivan Kovacic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL MINISTAR KRATKOG FITILJA Portret 'zločestog dečka' Mosta: neprimjetan dok ne pobjesni Vesna Nađ Vesna Nađ: 'Zvao me je Zoran Milanović i pitao zašto nisam dala ostavku'

Nakon saznanja da su u Ministarstvu uprave, Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisani javni natječaji radi popune slobodnih radnih mjesta na koje bi se gđa. Nađ mogla premjestiti, Medved se, kaže, tim ministarstvima obratio 10. siječnja s prijedlogom za premještaj.

"Naposljetku je potpisan Sporazum o premještaju Vesne Nađ iz Ministarstva hrvatskih branitelja (potpisan 1. ožujka 2017. godine) u Ministarstvo uprave (potpisan 27. veljače 2017. godine), sukladno Zakonu o državnim službenicima. Nastavno na Sporazum o premještaju, izdano je Rješenje o premještaju koje je potpisano 1. ožujka 2017. godine temeljem kojeg je Vesna Nađ bila dužna stupiti u službu 2. ožujka 2017. godine u Ministarstvu uprave. Dakle, o njezinom radno-pravnom statusu odlučilo se sukladno Zakonu o državnim službenicima, kao što je gore navedeno te su sva tijela uključena u rješavanje konkretnog slučaja postupila u okviru svojih zakonskih ovlaštenja i mogućnosti. Još jednom naglašavam kako su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo uprave ispoštovali sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika", piše u priopćenju.

>> Andrej Plenković: Niti je Kovačić nudio ostavku niti je to bila tema razgovora

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • bakulušić:

    Novce za "otpremninu" gospođe Nađ moraju dati svi ministri, doministri i državni tajnici i onda ne će biti problema. Trebali bi nešto dodati i oni prethodni pa i oni prije njih. Svi su zaslužni za ove lakrdije koje se događaju u vrhu vlasti.

  • senkop:

    Predlažem da se u Zakon o pravima i obvezama državnih službenika i namještenika ugradi odredba o ispucavanju službenika, odnosno namještenika, nogom u dupe.

  • Deleted user:

    uhljebnicka drzava..i judi..veze i vezice..sve treba okrenuti naglavacke..