Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Tomislav Josić nepravomoćno osuđen zbog klevetanja oca Zorana Milanovića

Stipe Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
16.10.2015.
u 12:34

Josić se Milanoviću ispričao za svoje izjave i bio je spreman na mirno rješenje spora, no premijerov otac to nije prihvatio

Zbog klevetanja Stipe Milanovića, oca premijera Zorana Milanovića, na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno je osuđen predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić. Sutkinja Natalija Glumičić Šćekić mu je izrekla novčanu kaznu od 35 osobnih dnevnih dohodaka što iznosi 7000 kuna. Povod Milanovićevoj tužbi bile su Josićeve izjave u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 kada je implicirao da premijerovo otac ima saznanja o ubojstvu Brune Bušića.

– Milanovićev otac bio je veleposlanik u Parizu kad su tamo ubili Brunu Bušića, a da ništa o tome nije znao. To je kao da pitate Vukovarce koji su bili u ratu u Vukovaru, a da poslije neće pokazati gdje su grobovi pobijenih. U Hrvatskoj neće biti napretka dok se jednom ne raščiste neke stvari. Lustracija se mora napraviti. Nitko ne tvrdi da ih treba zatvarati, ali ne dajte im poslove u javnom životu. Svima vladajućima otac je bio negdje, nisu došli sa sela, svi su dobro potkovani – rekao je tada Josić odgovarajući na pitanje voditelja što je mislio kada je rekao "kakav otac, takav sin".

Josić se Milanoviću ispričao za svoje izjave i bio je spreman na mirno rješenje spora, no premijerov otac to nije prihvatio.

>> Bujanec kazneno prijavio Stipu Milanovića

Komentara 147

NI
niks100
12:46 16.10.2015.

Vise mu je do love nego do isprike ?

DU
Deleted user
12:58 16.10.2015.

Pa stvarno je brzo to riješeno a čovjek je rekao da je bio u Parizu ne i da ga je on ubio ali milnovici imaju svoje suce svoju policiju svoj uskok. A čovjek prijeti smrću novinarima a i Bruno je bio novinar znači ima nešto

Avatar šokac_divani
šokac_divani
12:52 16.10.2015.

Doći će uskoro vrijeme kada će i ostatci jugokomunističke - udbaške strukture iz pravosuđa biti lustrirani. Tek tada će Hrvatska prodisati demokraciju punim plućima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije