Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jalov posao

"To se nikako nije smjelo dogoditi, pa to je novi objekt!"

'dvorana2_alb_zag_261010.1'
''
27.10.2010.
u 17:05

Nadzorni inspektor čudi se kako se to moglo dogoditi jer se, tvrdi, gradilo najkvalitetnijim materijalom

– Moram reći da je to sramota. Dvorana je stara samo četiri godine, koristi se tek dvije, a mi već imamo poplavu. Da je stara i 14 godina, to se ne bi smjelo događati, a pogotovo ne na gotovo novom objektu – komentirao je načelnik Radoboja Anđelko Topolovec prokišnjavanje krova na sportskoj dvorani Osnovne škole Side Košutić.

Svakih 20 minuta novo

Naime, zbog kiše i jaka vjetra koji je puhao cijeli ponedjeljak negdje je propustio krov dvorane i voda je počela probijati strop i kapati na parket. Isprva je propuštalo na pet-šest mjesta, međutim, svakih je dvadesetak minuta kapati počelo na novom mjestu. Nije dugo trebalo da čistačici i domaru, koji su se tamo zatekli, ponestane kanti jer je mjesta na koje ih je trebalo staviti bilo na sve strane. Nabavljen je, stoga, plastični pokrivač za cijelu dvoranu kako bi se spriječilo dalje kapanje vode po parketu.

– Dvorana je koštala 9 milijuna kuna i naravno da nismo očekivali da se ovakvo što dogodi samo dvije godine nakon što je stavljena u funkciju. Sada je na izvođačima radova da vide što se i zašto dogodilo. Jer istina je da je bilo i jačih kiša i jačeg vjetra, a zašto se to baš sada dogodilo, ne možemo znati dok ne dođu stručnjaci i sve ne pregledaju. Ali ovo se ni u kojem slučaju nije smjelo dogoditi – rekao je načelnik Topolovec, koji se već iste večeri i sam popeo na krov dvorane da vidi o čemu je riječ.

 

Izvještaj o limu

– Poslikali smo odmah sjevernu stranu krovišta, koje je cijelo propuštalo vodu. Na sreću, prokišnjavalo je samo s te strane, ali prerano je govoriti o šteti – zaključio je načelnik Topolovec.

Za radove na dvorani bila je zadužena lokalna tvrtka Inkret-Inženjering, no lim je nabavljen od austrijske tvrtke Prefa, a postavljala ga je licencirana tvrtka Šlogar.

– Došli su Dragutin Inkret i nadzorni inspektor Zvonko Brundić pregledati dvoranu i rekli su da će pozvati predstavnike Prefe, koji će potom dati izvještaj o limu. Doći će i gospodin Šlogar te će svi zajedno utvrditi što se dogodilo jer cijela sjeverna strana krovišta propušta pa voda probija kroz strop i curi na parket u dvorani. Nadam se da se neće podići. Ja samo tražim da se šteta sanira što prije jer dvorana treba djeci za nastavu tjelesne kulture. Dok se to ne popravi, bojim se da će dvorana biti zatvorena – objasnila je Milena Veseljak, ravnateljica Osnovne škole Side Košutić, koja je također odmah došla vidjeti dvoranu kada su joj javili da krov prokišnjava.

Tijekom pregledavanja krovišta, tvrdi ravnateljica Veseljak, i sam nadzorni inspektor Brundić kazao je kako im se to nikada nije dogodilo te se čudio kako krov može prokišnjavati budući da je napravljen od najkvalitetnijih materijala.

 – Ako je loše napravljen, krov počne propuštati vodu odmah ili nikada, tako da je teško da su krivi spojevi lima. Ne znam ni je li greška u pokrovu jer garancija na lim je 50 godina. Trebamo još vidjeti što se točno dogodilo jer su prošle već tri zime i nije bilo ništa. Zašto baš sada, ne znam – rekao je Dragutin Inkret, glavni izvođač radova.

Ključne riječi

Komentara 3

49
49218
23:49 27.10.2010.

BRUNDIĆ ZVONKO nadzorni organ-K R I MI N A L NA ORGANIZACIJA- MINISTARSTVO PROSVJETE,provjerite ostale javne radove

DH
dalibor.hren
18:00 28.10.2010.

Možda su hteli napraviti bazen

OB
-obrisani-
08:42 29.10.2010.

Dvorana je koštala 9 milijuna kuna ____________________ Koštala jest 9 milijuna kn, razlika je samo koliko je od te love potrošeno u dvoranu, a koliko je love netko preko te dvorane oprao. Slučaj za DORH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije