Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Tenkovi nas gaze. Popeo sam se na jedan i udarao kundakom vičući 'čedo predaj se'

Hrvatski branitelji krenuli su u osvajanje vojarni u Otočcu, no neprijatelj je kombiniranim pješačkim, oklopnim, topničkim i zrakoplovnim snagama iz pravca Poduma pokušao osvojiti grad Otočac...
25. siječnja 2020. u 11:53 66 komentara 32650 prikaza
Domovinski rat - Lika i Gacka
Foto: Studio23
Pogledajte galeriju 1/5

Novi nastavak serijala "Pobjednici" Studija 23 bavi se Likom i Gackom. Preko ovog prostora, neprijatelj je pokušao izvršiti prodor prema prijevojima na Velebitu, gdje bi izbio u Senj i Karlobag i time presjekao Hrvatsku, ali i dosegao granice zamišljene tvorevine tzv. Velike Srbije. Riječ je o rijetko nastanjenom prostoru s velikim poljima, šumama, brdskom kraju s brojnim rijekama. Gradovi Gospić i Otočac su lokalni centri u kojima su se nalazile neprijateljske vojarne i koji su zapriječili daljnji prodor neprijatelja.

Domovinski rat - Zapadna Slavonija DOMOVINSKI RAT 'Baka je mislila da smo četnici pa je otkrila da Beli Orlovi pripremaju zasjedu. Gotovina je tada ranjen'

Hrvatski branitelji krenuli su u osvajanje vojarni u Otočcu, no neprijatelj je kombiniranim pješačkim, oklopnim, topničkim i zrakoplovnim snagama iz pravca Poduma pokušao osvojiti grad Otočac. Željeli su odblokirati vojarne te su krenule žestoke borbe.

 

- Imali smo zadatak obraniti grad, a dobili smo informaciju kako su tenkovi krenuli prema nama - kaže potpukovnik Ivan Brajković, a poručnik Ivan Cvitković dodaje:

- Bilo nas je jako malo na prvoj crti obrane jer je dio ljudi bio raspoređen na vojarnama. Nismo znali što se događa jer bila je noć. Pucalo se na sve strane, nije se moglo raspoznati pucaju li Srbi ili mi.

DOMOVINSKI RAT VIDEO 'Rekli su da uništimo most i naselje prepustimo četnicima. Odbio sam zapovijed ministra'

- Tenkovi nas gaze, ulaze u grad. Bila je noć. Popeo sam se na tenk i udarao kundakom te vikao 'čedo predaj se, čedo predaj se' - ispričao je potpukovnik Ivan Brajković.

Što se dalje događalo pogledajte u epizodi Gacka i Lika.

Željko Ražnatović Arkan Serijal Pobjednici VIDEO Arkan je uhićen u Dvoru na Uni s oružjem i četničkim obilježjima

Emitiranje serijala pratite na Z1, Plavoj vinkovačkoj televiziji, SB TV-u, Srce TV-u, Kanalu Ri, Novoj TV, Velebit TV-u, Adriatik TV-u, Diadora TV-u, TV Dalmaciji, RTV HB-u. Cjelokupni serijal online možete pogledati www.studio23.hr, a redovite objave epizoda na www.vecernji.hr.

Petra Dugandžić
detalji privukli pažnju
Petra Dugandžić prodaje svoj luksuzni stan u Zagrebu, a ovu prostoriju priželjkuju brojne Hrvatice
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
 • zoran234:

  Mi smo sami sebi najveći neprijatelji

 • Avatar Danko - SLOBO danko
  Danko - SLOBO danko:

  Tako je bilo i sam sam sudionik kad je HV po prvi put zauzela to četničko uporište no kako je bila Nova godina slavilo se bolje reći malo opustili a četnici su krenuli u protuudar ... sve u svemu nikad ... prikaži još! zaboravit tu noć na -17C u komadu ne kako su nas učili u JNA ako je -10C najviše 2h straže dakle na - 17 cijelu noć no obranilo se zacrtano😩

 • Avatar Cacahuette
  Cacahuette:

  Dani ponosa i slave koji ne pašu onima koji su se skrivali i radili protiv ove države!