Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Madeleine McCann

Misterij koji traje već 10 godina. 'Ona je još uvijek naša kći, uvijek će biti'

Obljetnica nestanka Madeleine McCann
Foto: Press Association/Pixsell
1/7
30.04.2017.
u 12:54

U intervjuu britanskim medijima objavljenom u nedjelju, McCannovi ističu da ih ohrabruje "opipljiv napredak" koji je britanska policija ostvarila u proteklih pet godina.

Roditelji Madeleine McCann, britanske djevojčice koja je nestala na obiteljskom odmoru u Portugalu 2007., kažu kako se još uvijek nadaju da će naći svoju kći, deset godina nakon njezina nestanka, pišu u nedjelju agencije.

U intervjuu britanskim medijima objavljenom u nedjelju, McCannovi ističu da ih ohrabruje "opipljiv napredak" koji je britanska policija ostvarila u proteklih pet godina.

Scotland Yard je prošlog tjedna priopćio da istražitelji još uvijek slijede "ključne" tragove u potrazi za Madeleine, koja je nestala iz vikendice u portugalskoj regiji Algarve u noći na 3. svibnja 2007., kada je imala tri godine.

Foto: Press Association/Pixsell

Roditelji su bili otišli u obližnji bar i ostavili Madeleine i blizance u krevetu.

Unatoč istrazi koja je dosad stajala jedanaest milijuna funti, u policiji kažu da još nema "definitivnog dokaza" o tome je li Madeleine, koja bi danas imala gotovo 14 godina, živa ili mrtva.

Gerry McCann (48) ističe da je "strašno" to što je još nisu našli, ali dodaje: "Nijedan roditelj neće dići ruke od svog djeteta, osim ako pouzdano zna da nije živo. A mi za to jednostavno nemamo nikakvih dokaza":

S time se slaže njegova supruga Kate. "Moja nada da je Madeleine živa nije ništa manja nego prije deset godina. Nisam nikada mislila da ćemo ovako dugo biti u ovoj situaciji".

Foto: Press Association/Pixsell

Upitani kako se obitelj nosi s tom neizvjesnošću, McCannovi kažu da se, poput ostalih koji su prošli slične tragedije, nastoje usredotočiti na svoje 12-godišnje blizance.

"Prilagodite se i stvorite neki novi normalan život", rekao je Gerry McCann. "U određenom trenutku shvatite da vrijeme nije stalo".

Kate kaže da još uvijek, svake godine, kupuje Madeleine rođendanske i božićne poklone.

"Razmišljam o tome koliko bi godina imala i bi li joj pristajalo ono što nađemo. Ona je još uvijek naša kći, uvijek će biti", rekla je Kate.

Komentara 1

Avatar reference
reference
14:25 30.04.2017.

koga briga, to da je neka hrvatica englezi nebi o tome pisali prvi dan kad se dogodilo a kamoli poslije deset godina. mozete li zamisliti hrvatsko dijete nestalo u PORTUGALU, ne u engleskoj nego portugalu a britanska stampa I dan danas pise o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije