Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moćni Tonči Peović

Svojim Dubrovčanima namjestio poslova za najmanje 2,7 mil. kuna

'29.06.2010., Zagreb - Tonci Peovic, direktor Zracne luke Zagreb.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
16.10.2012.
u 09:06

Nakon odvjetnice, javnog bilježnika, PR-ovca... iz Dubrovnika Peović je ovih dana Dubrovčanima dao i 270.000 kuna da snime film o Plesu

Zračna luka Zagreb ugovorila je s tvrtkom Archidux izradu promidžbenog filma "Vrata grada" za 270.459,43 kune, i to bez prethodno provedenog javnog natječaja. Vlasnik Archiduxa je Zoran Pucarić, rođen u Dubrovniku, a upravo iz tog grada na zagrebački aerodrom 2009. godine stigao je i njegov sadašnji direktor Tonči Peović.

Skuplje od planiranog

Film je snimljen u povodu 50. godišnjice poslovanja zagrebačkog aerodroma na sadašnjoj lokaciji na Plesu. Pucarić je Archidux osnovao početkom ove godine, a dotad je radio u PR agenciji Manjgura, vlasnika Krešimira Macana, također Dubrovčanina. Peović je pak, čim je došao na Pleso, kao PR agenciju angažirao upravo – Manjguru.

U ZLZ-u kažu da su izradu filma Vrata grada povjerili Tonku Joviću – također Dubrovčaninu. A njega su odabrali, kako navode, kao rodonačelnika takvog tipa dokumentarnih filmova u kojima se kombinira arhivski materijal i recentne snimke.

– Tonko Jović surađuje s tvrtkom Archidux na više projekata, pa je stoga i dokumentarni film za ZLZ realiziran preko te tvrtke – kažu u ZLZ-u. Dodaju da je cjelokupan posao ugovoren sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi. No ZLZ je za taj posao dobio samo jednu ponudu, i to većeg iznosa nego što je bila procijenjena vrijednost nabave od 239.000 kuna. Pucarić kaže da je posao sa ZLZ-om dobio preko Jovića s kojim je prije surađivao kao konzultant na nekim projektima. A na pitanje koliko je dubrovačko podrijetlo utjecalo na to da dobije posao, kaže da ne može promijeniti mjesto rođenja. A dodjela posla Archiduxu i Joviću samo je nastavak niza poslova koje je Peović dao svojim Dubrovčanima otkako je preuzeo vođenje zagrebačkog aerodroma. Tako zagrebački aerodrom pravno zastupa i savjetuje odvjetnica Tereza Đurotović koja živi i radi u 700 kilometara udaljenom Dubrovniku. S njom je Peović kao direktor ZLZ-a sklopio dosad ugovore vrijedne 1,925 milijuna kuna.

Zagrebački aerodrom također je pod vodstvom Peovića koristio i usluge javnog bilježnika Nikše Viđena koji živi i radi u – Dubrovniku.

Manjgura je s Plesom koji vodi Peović sklopila tri ugovora vrijedna ukupno 370.000 kuna. Zračna luka Zagreb je pod direktorovanjem Peovića nabavljala i kravate od dubrovačke tvrtke Enter, i to za 70.000 kuna. Kad je Peović stigao na Pleso, ubrzo je ondje stigla i poslovnica mjenjačnice tvrtke Money Exchenge koja je registrirana u – Dubrovniku. Tako je Peović svojim Dubrovčanima kao direktor Plesa dao najmanje 2,7 milijuna kuna.

Doveo ga Sanader

Otkako je Peović preuzeo ZLZ, ta je tvrtka pak na marketinške usluge Dubrovačkog vjesnika potrošila 178 tisuća kuna. U ZLZ-u tvrde da je to za oglašavanje u besplatnom glasilu Dubrovnik Times koji u turističkoj sezoni dijeli besplatno. A u Dubrovačkom vjesniku Peović piše inače svoje kolumne. U ZLZ-u tvrde da on to radi zadnjih godinu dana i da je zbog teške situacije u medijima pristao to raditi bez ikakve naknade. Peović je pak, unatoč brojnim aferama koje se vezuju uz njegovo ime, opstao na čelu Plesa i nakon promjene vlasti iako ga je na tu poziciju doveo kao HDZ-ov kadar Ivo Sanader.

Komentara 12

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:22 16.10.2012.

Hm Meni se čini da bi se film trebao zvati "Vrata nedođije", jer upravo tako izgleda zagrebački aerodrom Pleso, kad se vračate s bilo kojeg drugog normalnog aerodroma u Europi ili svijetu. Imate osječaj da ste sletili u Afganistan ili kod onog Borata. Ali tamo šefuju i direktoruju neki drugi ljudi, sasvim drugačijeg profila.

OG
Oger
09:27 16.10.2012.

A sto ga ne postave za sefa aerodroma u Dubrovniku?

DU
Deleted user
09:16 16.10.2012.

Ovo je kampanja SDP-a protiv Peovica, koji doduse nije niti u jednoj stranci, ali ga je postavio HDZ. Taj covjek uziva veliki ugled u svijetu avijacije, a ovdje ga se povlaci po novinama. Ajmo otjerati i to malo sposobnih kadrova sto je ostalo pa mozemo zatvoriti ducan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije