Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna za nasilje

Suprugu princeze Karoline zbog nasilja kazna od 200 tisuća eura

ernest august
09.03.2010.
u 19:01

Princ Ernest August u Keniji je metalnom šipkom prebio vlasnika hotela u kojem je odsjeo i to zbog preglasne glazbe iz diskokluba.

Njemački sud kaznio je princa Ernesta Augusta od Hanovera, supruga monageške princeze Karoline, kaznom do 200 tisuća eura zato što je 2000. godine u Keniji napao vlasnika hotela u kojem je boravio. Ovo je druga presuda u ovom slučaju, a u prvoj je prije šest godina kažnjen sa 445 tisuća eura zbog nanošenja tjelesnih ozljeda istom tom čovjeku. Kenijske ga vlasti tada nisu uhitile, već su cijeli slučaj prebacile njemačkim vlastima. Sudac je jučer dosudio da kazna iznosi 40 prinčevih dnevnih zarada. Kako je ta zarada procijenjena na 5000 eura, kazna je ispala poprilična.

Incident se dogodio kada je princ, iznerviran diskozabavom i laserskim svjetlima u hotelu u kojem je odsjeo, metalnom šipkom izmlatio vlasnika hotela, inače njemačkog državljanina i nanio mu teške tjelesne ozljede. Kasnije su i on i njegova supruga Karolina tvrdili da ga je lagano udario dva puta kako bi ga upozorio da je ono što se u hotelu zbiva neprihvatljivo. Ovo nije prvi put da je Ernest August kažnjen zbog neprimjerenoga nasilničkog ponašanja - 1998. godine slomio je nos televizijskom snimatelju.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
07:29 10.03.2010.

Lizi mrzi humanoide, a jos ako su cokoladirani onda su specijalna meta!

OB
-obrisani-
10:49 10.03.2010.

Ova presuda je samo dokaz da Kenija nije nikako trebala da slučaj prepusti Nemačkoj. Kao što vidimo Nemačka nije osudila ovog izgrednika u skladu sa počinjem delom jer za nanošenje telesnih povreda sledi zatvor a novac se eventualno presuđuje kao nadoknada štete žrtvi. Drugim rečima, ovaj iznos bi trebalo da dobije žrtva nasilja kao nadoknadu za nanesenu mu fizičku i psihičku štetu a nasilnik je morao da bude još osuđen za nasilje. Vidimo da to nije učinjeno, iliti drugim rečima, nasilnik je u nemačkoj potpuno oslobođen. (osim toga, novčana kazna za ovaj sloj ljudi nije kazna nego uobičajeni način komunikacije, oni su navikli da se sve kupuje i prodaje, pa i iskupljenje kad počine krivično delo)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije