Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor na optužbe

Šuker: Nismo krivi za dugove, i HDZ je htio objaviti popis

'06.03.2011., Zagreb - Gosti danasnje emisije u studiju 24 sata TV - Nedjeljom prijepodne s 24 sata uzivo bili su Radimir Cacic i Ivan Suker. Ivan Suker Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/3
01.08.2012.
u 18:02

U programu gospodarskog oporavka postojala je inicijativa, ali da se to napravi zajedno s udrugom poslodavaca, rekao je Šuker

Bivši HDZ-ovi ministri financija Ivan Šuker i Martina Dalić reagirali su za Media servis na optužbe vladajućih da su HDZ-ovi kadrovi odgovorni za dugogodišnje neplaćanje poreza jer su pojedincima gledali kroz prste. Šuker tvrdi da je objava popisa poreznih dužnika bila dio HDZ-ova programa.

– U programu gospodarskog oporavka postojala je inicijativa, ali da se to napravi zajedno s udrugom poslodavaca – rekao je Šuker koji je posao ministra financija obavljao od 2003. pa sve do 2010. godine, pod premijerima Ivom Sanaderom i Jadrankom Kosor.

Optužbe je odbacila i Šukerova nasljednica Dalić.

– Netočno je, makar za ono vrijeme za koje ja odgovaram govoriti da su dugovi nastali političkom intervencijom ili zbog političkih dogovora, a vjerujem da je to bio slučaj i s prethodnim ministrima i s prethodnim vladama – rekla je Dalić.

No, šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec i dalje tvrdi da se pojedincima povezanima s tadašnjom vladom gledalo kroz prste.

– Ja samo baratam s činjenicom da je 52 milijardi poreza i javnih davanja bilo onog momenta kada sam ja došla u Poreznu upravu i o tome se nikada nije pričalo javno. Zašto se skrivalo, to zna vjerojatno ministar Šuker. Nisu plaćali poreze i doprinose i to zato što su vjerojatno imali raznorazne sporazume i dogovore baš, eto, s bivšom Vladom – tvrdi Čavlović Smiljanec.

>> Pogledajte listu poreznih dužnika! Tempo, HRT i Pan najveći dužnici

>> Šefica Porezne: Neće biti pošteđeni ni članovi obitelji dužnika

>> Dug 10 najvećih tvrtki dužnika dovoljan za pelješki most

>> Ministre Liniću, morate puno toga objasniti oko liste srama

Komentara 111

DU
Deleted user
08:05 02.08.2012.

Stranka koja je donijela zakon o golf igralištima, po kojemu se bez pola muke može nekome oduzeti zemljište. Stranka koja je donijela zakon da šerifi mogu plijeniti sve i svašta jer građani nemaju para da plate račune. HDZ je sve zakone donio na tajnim sjednicama kojima se svi mali ljudi strogo kažnjavaju jer nisu platiti par kuna poreza. Sada govori da nisu krivi za krizu. A htjeli su da drugi plaćaju njihove dugove, pravi " domoljubi " nema što.

GR
grandfunk
08:38 02.08.2012.

Ma ljudi, ovo što oni pričaju je mlaćenje prazne slame. Čuj, za objavu popisa je postojala inicijativa bla, bla, bla....VI ste ODGOVORNI jer ste dozvolili utaju u iznosu od 52 milijarde kuna i TOČKA.

Avatar cros
cros
07:14 02.08.2012.

Bla, bla, nisu krivi, ali baš nista nisu ni poduzimali, posebice ovaj bilmez sa slike koji je bio još i neki vajni ministar financija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije