Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šefica porezne:

'Bivša je vlada kriva što se dug od 52 mlrd. kn nije dosad spominjao'

Hokej na travi
Foto: Marko Lukunić
1/4
31.07.2012.
u 14:20

– Na ovoj je listi najviše poduzetnika koji više godina nisu podmirivali obveze, a istovremeno su stjecali veliku imovinu – rekla je Smiljanec

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec optužila je bivšu vladu što se porezni dug od 52 milijarde kuna nije spominjao prijašnjih godina.

– Iznos od 52 milijarde kuna nije se uopće spominjao prijašnjih godina, taj dug kao da nije ni postojao. Taj se iznos počeo spominjati ove godine – odgovorila je šefica Porezne na pitanja čitatelja objavljenih na Vladinu profilu na Twitteru. Smatra da problem nije bio u poreznim službenicima jer, kako kaže, prevelik je to iznos da bi o tome odluku donosili pojedinci.

>>Na listi poreznih dužnika i poznati hrvatski sportaši i pjevači...

– Riječ je o poreznim obveznicima i poduzetnicima koji su bili i te kako dobri s bivšom vladom i koja im je omogućavala neplaćanje poreznih obveza, a ti isti poduzetnici, čija imena neću iznositi, zapošljavaju velik broj djelatnika, a istovremeno su naplaćivali i radili dobre i unosne poslove za državu i nisu plaćali svoje obveze – naglasila je Smiljanec i dodala da su neki poduzetnici iz građevinskog sektora imali dobre odnose s prijašnjom vladom.

– Kada se radi o građevinskoj djelatnosti, poduzetnici svoje kooperante nisu uopće isplaćivali i oni su zbog toga ušli u velike probleme i to zbog takvih koji su naplaćivali obveze od države, a nisu plaćali radnike.

>>Ivana Nobilo: Nije mi neugodno, naš je dug od 227.000 kn minoran

Šefica Porezne kaže da je jedan od razloga za objavu liste odgovornost ove vlade da se to objavi zbog svih onih poduzetnika koji uredno plaćaju i uredno podmiruju svoje porezne obveze "i to unatoč tome što smo u krizi i recesiji. Snalaze se na razne načine i nisu dužni državi."

– Na ovoj je listi najviše poduzetnika koji više godina nisu podmirivali obveze, a istovremeno su stjecali veliku imovinu – rekla je Smiljanec i dodala da će se lista dnevno ažurirati, a sukladno poreznom zakonu lista će se objavljivati svaka tri mjeseca. Rekla je da su veći dio poreznih dugova koje su naslijedili od prošle vlasti naplatili, točnije oko pola milijarde kuna.

>>Građani o listi dužnika: Što je država radila do sada?!

 

 

Komentara 54

GS
globalpress=SS
14:54 31.07.2012.

* M. Gaye, pardon

LI
liliZG
14:24 31.07.2012.

Na kojem je mjestu KONZUM????

UB
ubojuboj
14:42 31.07.2012.

a od 2000-2003 nije bilo poreznih duznika!?!?! ma neeeeee :)))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije