Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava kraj Požege

Policija traga za monstrumom koji truje pse i mačke

Otrovani pas
Foto: Facebook
18.02.2015.
u 16:16

Uznemireni su i mještani Gornjih Vrhovaca, od kojih je jedan pronašao kutiju s mesom prelivenim crvenom tekućinom

Udruga za zaštitu životinja Sirius na svojemu je Facebook-profilu objavila uznemirujuće fotografije umorenih pasa i mačaka u Gornjim Vrhovcima nedaleko od Požege. Sumnja se da u tom malom selu nepoznati monstrum ili više njih truju životinje.

– U krugu od dvjestotinjak metara pronašli smo tri uginula psa kako leže bez vidljivih ozljeda. Jedan od onih koji su ih hranili kaže kako je nedaleko od tog mjesta pronašao kutiju s mesom i kostima prelivenim nekom crvenom tekućinom. Sumnja da je riječ o otrovu.

Nažalost, ostatke je spalio – govori predsjednica udruge Gordana Malbašić. Jedan od uginulih pasa bit će poslan u Zagreb na obdukciju. Policija je obavila očevid i traga za počiniteljem, a malobrojni mještani uznemireni su i prestrašeni.

– Molimo svu moguću pomoć, od korisnih informacija o počinitelju do prikupljanja sredstava kako bi se platili troškovi obdukcije i toksikoloških pretraga, što će iznositi oko 7500 kuna – kažu u požeškoj udruzi.

>> Zaustavimo trovanje pasa – peticija na Trgu bana Jelačića

>> 'U mjesec dana netko nam je otrovao šest pasa i pet mačaka'

Ključne riječi

Komentara 6

SJ
Sve je uzalud
16:39 18.02.2015.

.pa zašto se to mora naplatiti uhvatite počinitelja i njemu naplatite.....naplata sa zadrškom.......ja vam kažem otrovan je.............

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
17:04 18.02.2015.

Krenuli veterinari cijepiti pse , pa ih vlasnici puštaju dok ne prođe "racija". Sumnjam da ijedan ima mikročip kako bi se utvrdio vlasnik ili vlasnici. Žao mi je pasa ali prečesto se događaju napadi pasa lutalica , pogotovo na djecu. Tada zaštitari životinja optužuju fantomske vlasnike ali nitko ne želi reći tko su oni ("ne bi se štel mešati"). I da , crvena tekućina je najvjerojatnije "Faciron".

LA
Lavica7
16:58 18.02.2015.

Svako malo iz Slavinije dolaze uznemirujuce vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije