Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBLAŽAVANJE MJERA

Stožer donio nove odluke: Ukida se zabrana rada trgovina nedjeljom

Gužve ispred trgovina
Damir Spehar/PIXSELL
26.05.2020.
u 14:36

Kako navode, do toga je došlo zbog povoljne epidemiološke situacije.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas dvije odluke. Prema prvoj dopušten je rad trgovinama nedjeljom, dok prema drugoj tržnice će moći prodavati cvijeće, ali i sve druge proizvode koji su se prodavali i prije ograničenja.

Kako navode, do toga je došlo zbog povoljne epidemiološke situacije u zemlji.. 

Odluke prenosimo u cijelosti: 

"Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", navodi stožer.

Podsjećamo, već drugi dan za redom nema novooboljelih. 


 

Komentara 57

MA
max971
16:23 26.05.2020.

Da se poslodavci drže zakona i plate radniku rad nedjeljom kako zaslužuje onda bih i shvatio da zadovoljni radnik ide tu nedjelju odraditi da bi zaradio nešto , a stvarnost je sasvim drugačija : 1. Poslodavci tjedno na šihterici radnogg vremena prikazuju 40 sati rada , a radnici rade i prekovremeno do 50 sati tjedno neki čak i bez dana odmora , a ti jadni radnici u strahu za svoj posao šute i trpe poput robova ! 2.I nspektori imaju mogućnost to provjeriti ali šute i okreću glavu , ne kontaktiraju sa radnicima niti ih je briga jer štite velike i poslodavce a za male ionako nitko ne mari niti od malih radnika imaju koristi! 3.U komunizmu se nedjelja nije radila osim hitnih službi a svi su poštovali tu odluku i nije bilo problema oko izvršenja ove odluke , a ateisti na čelu sa Plenkovićem baš ih briga za malog čovjeka jer je njemu cilj zaštite krupnog kapitala i gazda kao što je bio nekad Todorić! 4.Pošaljite draga gospodo represivni aparat inspektore na teren samo sa jednim ciljem da utvrde prikazano radno vrijeme poslodavaca za radnika i koliko je taj radnik stvarno odradio radnih a neplaćenih sati za toga poslodavca ,pa da vidite poražavajuće činjenice i lazi u trgovinama na malo i veliko ! Dok se god radnik tlači od strane države i poslodavaca , do tada će nezadovoljna masa malih ljudi napuštati ovu zemlju nezadovoljni tražeći bolji život i pravednije društvo !

Avatar ucjena
ucjena
16:43 26.05.2020.

Trebali su i poslodavcima narediti da to plate pošteno, jer sad bi radnici trebali stati ne raiti dok im se ne plati, zahvaljujuči narodu rade i taj im kakav takav iznos dobro dođe ali je malo!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
15:13 26.05.2020.

HNS i Štromar su zaprijetili. I evo ga rezultat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije