Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prognoza

Stiže snijeg, pripremite se za poledicu. Evo kakvo će nam vrijeme biti na Silvestrovo

snijeg
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
28.12.2016.
u 08:06

Zbog najavljenog snijega i mogućeg stvaranja poledice, Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za cijelu unutrašnjost

U većini kopnenih područja danas će biti oblačno uz povremenu kišu i snijeg, a u gorskim predjelima se očekuje i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, prognoza je Državnog hidrometeorološkog Zavoda.

Na Jadranu i na krajnjem istoku zemlje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavnom suho.

Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 6 na kopnu te od 9 do 14 °C na Jadranu.

Zbog najavljenog snijega i mogućeg stvaranja poledice, Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za cijelu unutrašnjost. Uzbuna žute boje označuje potencijalno opasne vremenske uvjete.

Foto: DHMZ

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, ponegdje na udare i olujna bura i tramontana, zbog čega je za veći dio Jadrana na snazi žuta uzbuna.

Vrijeme za Novu godinu

Od četvrtka se očekuje pretežno sunčano i stabilno, a od petka u unutrašnjosti mjestimice uz maglu. Vjetar većinom slab, u četvrtak umjeren sjeverac.

Na Jadranu će umjerena i jaka bura i tramontana od petka postupno slabjeti. Kako se bude primicao kraj radnog tjedna, tako će temperature biti sve niže, osobito ujutro.

Prema dugoročnoj DHMZ-ovoj 7-dnevnoj prognozi, novogodišnja noć u većini krajeva trebala bi biti vedra ili tek djelomice oblačna, ali bez oborina. U unutrašnjosti će biti i prilično svježa, s temperaturama u noćnim satima uglavnom ispod nule.

>>Vakula prognozira: evo kakvo će vrijeme biti za Božić i poslije

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
10:35 28.12.2016.

Na meteo podacima piše kak v Zagrebu pada kiša....a vani je sunčano i toplo !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije