Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOBITEL JE ZAPIŠTAO'

Stigla je prva poruka upozorenja: Stanovnici općine u Zagrebačkoj županiji upozoreni na poplave

Foto: Screenshot
1/6
04.08.2023.
u 21:25

I direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković istaknuo je kako je tamo potreban izniman oprez "jer postoji mogućnost plavljenja nižih objekata pri Savi"

U Sloveniji od jučer pada jaka kiša, a nevrijeme je danas došlo i do Hrvatske, zbog čega mnogi koji žive u blizini rijeka strahuju od poplava. Većina općina ima organiziranu neku razinu obrane od izlijevanja rijeka, no Brdovec nije jedna od njih. Stanovnici tog mjesta zato su dobili prvu poruku Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama u Hrvatskoj.

"Na ekranu se pojavio prozor s uskličnikom i mobitel mi je zapištao" opisala nam je mještanka Brdovca koja je dobila CB poruku.

Iz Općine su putem Facebook grupe pozvali stanovnike da vreće s pijeskom uzimaju samo ako su nužne kako bi zaštitili ulaze u objekte. "Svi najbolje znamo koje su kuće najviše ugrožene i kuda voda ima puteve našim krajem" poručili su građanima. Savjetovali su i spriječiti povrat vode iz odvoda.

I direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković istaknuo je kako je tamo potreban izniman oprez "jer postoji mogućnost plavljenja nižih objekata pri Savi".

POVEZANI ČLANCI:

No situacija je ozbiljna i u ostatku zemlje. "Moramo se ozbiljno pripremiti, tijekom ponoći očekujemo vrh vodnoga vala Drave na razini 2.000 kubnih metara u sekundi, isto tako i Mure, u jutarnjim satima 1.200 metara kubnih, sve su to izrazito ozbiljni vodostaji" rekao je Đurković, osiguravši prisutne da su na terenu sve raspoložive snage.

VIDEO Ulice u Slatini i Opatiji potpuno pod vodom

Ključne riječi

Komentara 10

SW
Sweet
23:16 04.08.2023.

Zakaj ALERT? Vidim da je u skladu s zaštitom hrvatskog jezika...

Avatar Čudomix
Čudomix
00:34 05.08.2023.

Država priprema zakon o hrvatskom jeziku i istovremeno šalje poruke upozorenja s naslovom ALERT... što nedostaje hrvatskoj riječi UPOZORENJE.

SS
simpatican.simpa
00:44 05.08.2023.

Ovo je stvarno veliki uspjeh AP i njegovog sustava uznemiravanja, kapa do poda. Ovo će biti dodatna tema za doktorat njegovog omiljenog ministra - slanje sms poruka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije