Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE

Starčević u Gospiću pobijedio Krmpotića sa 122 glasa prednosti

petar krmpotić (1)
Iva Vidović Pocrnić/VLM
05.06.2017.
u 07:00

Petar Krmpotić, HDZ-ov donedavni gradonačelnik Gospića, vodio je cijelo vrijeme i gotovo do zadnjeg trena imao 53 posto potpore birača...

Drugi krug izbora donio je Gospiću iznenađenje; HSP-ovac Karlo Starčević novi je gradonačelnik. Starčević je u drugom krugu pobijedio Petra Krmpotića (HDZ) za 122 glasa i time postao iznenađenje, ponajviše HDZ-u koji je u Gospiću vladao više od 20 godina.

Petar Krmpotić, HDZ-ov donedavni gradonačelnik Gospića, vodio je cijelo vrijeme i gotovo do zadnjeg trena imao 53 posto potpore birača, od 66,68 posto glasača koliko ih je izišlo na izbore, a Starčević 45 posto podrške. No, nakon prebrojenih svih listića, postotak glasova za lokalnog poduzetnika, vlasnika pivovare Ličanka, proizvođača poznatog Velebitskog piva, koji je u borbu za mjesto prvog čovjeka grada krenuo ogorčen odnosom politike prema poduzetnicima, znatno se povećao pa je pobijedio s 50,14 posto glasova, a Krmpotić je dobio 48,46 posto podrške birača. A malotko je vjerovao da će u Gospiću uopće biti drugi krug... Krmpotić je kazao da je to isključivo njegov poraz, ne HDZ-a, s obzirom na to da stranka ima većinu u Vijeću. Najavio je da će nakon analize svog poraza odlučiti što dalje. Karlo Starčević biračima je poručio da ih sve čekaju bolja vremena i bolji Gospić. HDZ ima većinu u Gradskom vijeću pa će suradnja s gradonačelnikom u iduće četiri godine biti zanimljiva.

Komentara 2

CR
crnjas
10:24 05.06.2017.

Cestitke Starcevicu! Pa i ako ne izvrsli sva obecanja opet ce biti bolje nego sto je bilo. Dosta je bilo hdz. A portal likaonline je pljuvao zadnjih dana po Starcevicu gdje je stigao svaki dan nova bljuvotina je izlazila no ni to im nije pomoglo jer je i narod koji je bio da tako kazem zatucan malo progledao. Jos samo da smaknu doktora abortusa milinovica pa ce i lika malo progledati.

AR
anica.rendulic
12:24 05.06.2017.

To je super stvar! Dobro je da se konačno netko prihvatio poštena posla. Samo naprijed gospodine Starcevic , Šta još nije može postati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije