Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povorka ponosa

Bez incidenata na desetom splitskom Prideu: Sudjelovali i Puljak, Peović, Tomić...

Split Pride
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/13
17.07.2021.
u 20:55

Prema podacima organizatora Split Pridea, u povorci je bilo oko 200 ljudi.

Jubilarni 10. Split Pride završen je večeras nakon što je Povorka ponosa hodajući više od jednog sata prošla užim središtem Splita preko Rive te se vratila na uzvišicu bedema Cornaro odakle je i krenula. Povorka u kojoj je prema informacijama organizatora bilo oko 200 sudionika  zaustavila se petnaestak minuta na Narodnom trgu  gdje je izveden plesni performans..

Tom se prigodom Mirta Barić iz udruge Split Pride, koja je organizator povorke, obratila nazočnima zahvalivši posebice splitskom gradonačelniku Ivici Puljku što je sudionik povorke. Istaknula je kako je to važna  poruka za LGBT zajednicu u Splitu.

Danas smo  deseti put u povorci da pokažemo da nas ima u  Splitu iako bi neki voljeli da nas nema i da nas ušute," istaknula je Barić. Ona je rekla kako se Split Pride organizira "protiv onih koji šire mržnju prema LGBT zajednici."

Želimo imati jedan dan u godini  da nas vide,"  rekla je Barić objašnjavajući razloge organiziranja Split Pridea.

U povorci su sudjelovali i saborska zastupnica Katarina Peović te pisac i kolumnist Ante Tomić.

Tijekom šetnje užim centrom Splita sudionici povorke su uglavnom hodali zgusnuto, bez većeg razmaka, a malobrojni su nosili zaštitnu masku. Povremeno, krećući se uskim ulicama u užem središtu Splita povorka ponosa mimoilazila se  s prolaznicima i turistima pa su se stvarale zgusnute grupe ljudi. 

 

U skladu s epidemiološkim mjerama organizatori su na početku okupljanja od sudionika povorke na uvid tražili odgovarajuće  covid potvrde. Nakon povratka na bedem Cornaro sudionici su nastavili zabavni program.

Dodajmo i kako su brojni turisti na splitskim ulicama snimali su sudionike povorke.

Iz splitske policije su večeras potvrdili da je tijekom održavanja Split Pridea sve prošlo u redu.

Komentara 131

BR
Branitelj2020
19:00 17.07.2021.

Bolesnici paradiju jer nas žele uvjeriti da je nihova bolest normalna . No svi znamo da nije.

Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
16:48 17.07.2021.

Sodoma i gomora

PA
pan-am
19:39 17.07.2021.

Šaka jada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije