Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEBIT

Speleologa iz Karlovca na dubini od 140 metara prikliještila stijena, spašen u dramatičnoj akciji

hgss
Foto: HGSS/PIXSELL
14.08.2016.
u 12:17

Akcija spašavanja trajala je cijelu noć no za to je vrijeme mladić već bio oslobođen pritiska stijene i s njim je bila liječnica HGSS-a

Mladi karlovački speleolog, koji je u subotu navečer ostao u jami Klementina na Velebitu, spašen je u nedjelju ujutro, a njegovo zdravstveno stanje je dobro, doznaje Hina iz ogulinskog HGSS-a. 

U spašavanju 22-godišnjaka, koji je ostao zarobljen na dubini od oko 140 metara, sudjelovalo je 38 spasilaca HGSS-a, rekao je Branimir Vučković iz HGSS-ove stanice Ogulin. 

Prema Vučkovićevim riječima mladić "nema nikakvih bitnih ozljeda", a nesreća se dogodila kada se jedna stijena pomaknula i prepriječila uski prolaz te "zarobila" mladića.

Mladić je jamu istraživao s drugim kolegama koji su, kada je do nesreće došlo, i pozvali pomoć.

Akcija spašavanja trajala je cijelu noć no za to je vrijeme mladić već bio oslobođen pritiska stijene i s njim je bila liječnica HGSS-a. Izvlačenje je omogućeno kada je učinjeno proširivanje uskih jamskih kanala kroz koje je transport trebao proći.

>> Nesreća na Krku: Djevojka se požrtvovno bacila pod penjača koji je padao sa stijene

>> Dirljiva poruka HGSS-ovaca: 'Hvala za sve akcije u kojima je sudjelovao i gdje nam je pomagao'

Komentara 5

BL
Blomberg
10:26 14.08.2016.

Dovodi sebe i sve ostale u zivotnu opasnost.?

KI
killthesnake
13:31 14.08.2016.

Stijena ga je stisnula ????zarobila ?prepriječila prolaz ?????? , a da se malo dogovorite ?

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:59 14.08.2016.

Nadam se da ce osobno snositi troskove ove akcije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije