Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽE OZLIJEĐEN

Nesreća na Krku: Djevojka se požrtvovno bacila pod penjača koji je padao sa stijene

HGSS, spašavanje
Foto: HGSS
1/3
12.08.2016.
u 18:12

U pomoć stradalom penjaču krenuli su pripadnici vatrogasnih postrojbi otoka Krka, tim Zavoda za hitnu medicinu PGŽ te HGSS Stanica Rijeka

Stranac koji je na ljetovanju u Hrvatskoj teško je ozlijeđen nakon što je u utorak prije podne pao sa stijene na otoku Krku.

Ozljede bi bile još teže da djevojka penjača nije požrtvovno stala ispod njega i tako ublažila pad s visine 5-6 metara.

– Nesreća se dogodila zbog ljudske pogreške. Nakon ispenjanog smjera nesretni penjač krenuo je sa spuštanjem, bolje rečeno njegova partnerica ga je spuštala pomoću užeta. Nažalost, napravljeno je nekoliko pogreška, gotovo početničkih. Korišteno je šezdesetmetarsko uže u smjeru dužem od trideset metara, tako da nije bilo dovoljno užeta za penjanje i spuštanje, nije postavljen osiguravajući uzao na kraj užeta, a partnerica nije vodila računa koliko još užeta ima te je nesretni penjač u jednom trenutku «procurio» i pao s visine 5-6 metara na tlo. Nesretnog penjača partnerica je pokušala dohvatiti te se požrtvovno bacila pod njega što je ublažilo pad, ali je svejedno zadobio teže tjelesne ozljede – objavio je HGSS.

U pomoć stradalom penjaču krenuli su pripadnici vatrogasnih postrojbi otoka Krka, tim Zavoda za hitnu medicinu PGŽ te HGSS Stanica Rijeka. Nesreća se dogodila na mjestu koje je od glavne prometnice udaljen 25 minuta hoda. Put je vodio uskom stazom kroz krš i šumu.

Unesrećeni penjač prebačen je u KBC Rijeka na daljnje liječenje

>> Pogledajte kako se hrabri HGSS-ovci nose sa naletima orkanske bure tijekom akcije spašavanja

Komentara 2

SX
sudbina x
19:43 12.08.2016.

Pa di bi se žena trebala baciti nego pod njega...Prava žena svaka cast...

M3
Miške 3
19:40 12.08.2016.

Vidite kako je dobro da se partnerica baci ispod njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije