Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sonja Biserko

Na udaru zbog tvrdnje da je srpska povijest velika laž

sonja biserko stjepan mesić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
01.08.2015.
u 19:00

Srpski mediji tvrdnju nazivaju “skandaloznom” i “perverznim izvrtanjem”. Biserko su u Srbiji napadali i kad je u Haagu svjedočila u korist Hrvatske

Sonja Biserko, predsjednica HHO-a u Srbiji, nakon intervjua za Vijenac Matice hrvatske u kojem je izjavila da je beogradski Pravni fakultet bio jedan od stupova velikosrpskog projekta na kojem su definirani Miloševićevi pothvati, da je srpska povijest velika laž, da je najveća tragedija Srba u susjedstvu što ih Srbija i dalje instrumentalizira..., opet se našla na udaru javnosti i medija u Srbiji.

Za Blic je povjesničar Predrag Marković kazao da pristojnost nalaže da se nju ne komentira, Srđan Cvetković iz Instituta za suvremenu povijest intervju je nazvao ostrašćenim, punim netočnosti, rekavši da je bacila kost bez uporišta. Naime, Biserko je izjavila da je iz nepoznavanja činjenica stvoren mit o Kosovu, srpskom herojstvu, nebeskom carstvu i da je cijela srpska povijest velika laž.

Iako je kazala i da je Srbima svaka hrvatska država ustaška, da je Beograd organizirao iseljavanje Srba iz Hrvatske, srpski mediji najviše su se zakačili za njezinu izjavu o srpskoj povijesti.

Telegraf ju naziva skandaloznom, a u Informeru je Jovan Palalić iz Srpske narodne partije njezin intervju nazvao perverznim izvrtanjem povijesti, i to uoči, po njemu, obilježavanja 20 godina od hrvatske agresije nad srpskim narodom u Oluji.

Biserko je bila napadana i nakon što je u Haagu svjedočila da je Srbija uvijek doživljavala Jugoslaviju kao Veliku Srbiju i negirala prava i identitet Hrvata i drugih naroda.      

>> Sonja Biserko: Srbija je uvijek doživljavala Jugoslaviju kao Veliku Srbiju

Komentara 85

IA
Iago
19:04 01.08.2015.

A nego sta je nego velika laž

MR
mrkoje
19:53 01.08.2015.

meni je drago da u srbiji ima zena poput gospodje biserko i nekih drugih,ali ona mije posebno draga je te svojom iskrenoscu prosto obavezuje reci nisu svi srbi isti, ali su uvjek bila vecina nji agresori i nepopravljivi prema susjednimjednim narodima gospodji biserko ce jednoga dana mozda biti data pocast od svih naroda u regijonu,ako vec nije, a mnogi srbi kada susretnu osobu iz ne njihovog naroda onda rado se poistovjecuju sa biserkom, a vecina kao sto smo kazali su nepopravljivi ali nadamo se da ce se jednoga dana pokajati

MI
MileKubura
23:31 01.08.2015.

I što još tome treba dodati? Jednostavno, Hrvati su krivi što Srbi lažu i izmišljaju problem, gdje ga nema. Već bi jednom Hrvati morali shvatiti, Srbi žele Hrvatsku zemlju i neka ih Hrvati puste na miru u tome!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije