Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
METKOVIĆ

Službeno je: Maleni Gabrijel preminuo je zbog liječničkog propusta

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
30.12.2018.
u 19:12

Nalaz liječničke komore utvrdio je kako je došlo do propusta u liječenju pacijenta

Oko slučaja malenog Gabijela Bebića iz Metkovića i krivca zaslužnog za njegovu preranu smrt već se tjednima ne stišava buka. No sada je konačno i stigao nalaz komisije Hrvatske liječničke komore. Nalazan je napravljen na temelju dostavljene dokumentacije nakon iskaza liječnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju dječaka iz Metkovića, prenosi RTL

Zaključeno je kako je došlo do stručnog propusta u zbrinjavanju krvožilnog urušaja te zatajenja disanja malenog dječaka. No, komisija HLK-a također dodaje da se ne može sa sigurnošću znati bi li i pravovremeno liječenje dovelo do drukčijeg ishoda. S druge strane, izvjesno je kako bi pravovremeno i ispravno liječenje septičnog urušaja koji je bio u ranoj fazi, pospješio kliničko liječenje i doveo do svakako pozitivnijeg ishoda. 

Ključne riječi

Komentara 11

SA
samoborka
19:23 30.12.2018.

OK,idemo pogoditi kako ce dalje ici prica. Slucaj ce doci pod okrilje nadleznog suda i onda ce proces trajati,i trajati,i trajati... Nakon jedno 3-4 godine,doticni sud ce donijeti neku presudu,na koju ce se okrivljena strana zaliti,te ce se slucaj vratiti na pocetak..i onda opet trajati i trajati i trajati..Nakon jos minimum 2-3 godine od pocetka tog drugog sudjenja opet ce biti donesena neka presuda, vecinom krajnje ublazena..i nitko ziv nece snositi odgovornost. Svi odgovorni ce cijelo to vrijeme normalno raditi i primati place jer ce iza njih stati,kao uvijek,njihova korumpirana struka.

PJ
pjer1963
23:00 30.12.2018.

Sve bih i ja potpisao Osim zadnje tri rijeci. Ako netko smatra da je cijela stuka korumpirana onda kada ste bolesni ne trazite pomoc od clanova korumpirane struke nego se ljjecite sami. Radim u struci vec 36 god. i nisam ni kune uzeo za mito i ne dozvoljavam da se cijela struka vuce po blatu. Znam da ce sada biti puno negativnih komenrara ali ne zelim da se svi stavljaju u isti lonac.

ON
ON
09:43 31.12.2018.

Tipično po "naški"mi smo najbolji ,imamo najbolju medicinsku skrb,najbolje liječnike,školujemo najbolje inžinjere,Sve nam cvjeta,to nam govore naši političari javna glasila,pa tako i mi obični smrtnici,kad tad počnemo u to vjerovati.Daleko smo od istine.Ništa kod nas nefunkcionira.Auto ceste nam prave ameri,mostove kinezi, a naši liječnici rade u njemačkoj kao pomoćno medicinsko osoblje.Greška.Kod nas ipak ima i napretka.Pravosuđe napreduje,korupcija,laži,krađe,uhljebljivanje,domoljublje,sve više branitelja,bježanija iz svoje države,, tu napredujemo..Samo jedan primjer sinoćna izjava ministra financija.On kaže od danas ministarstvo "odobrava" isplate poslodavaca na svoko novorođeno dijete svojih zaoslenika.Tako nam je u svemu.Zasjednu age u ministarske fotelje,i udri mujo u tarabu ,četiri godine.rezultati njihovog rada su nebitni.Bitnije je iz kojeg je miljea.Vi stoko sitnoga zuba ako vam se ovakav rad nesiđa,omogućili smo vam odlazak vani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije