Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barroso Pahoru:

'Slovenija se treba pridržavati 1. srpnja kao roka za ulazak RH u EU'

barroso
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.01.2013.
u 19:19

– Predsjednik Pahor želi stvoriti politički konsenzus u Sloveniji i oko ratifikacije hrvatskog ugovora i oko izlaska iz krize – rekao nam je izvor upoznat sa sadržajem sastanka koji se odvijao iza zatvorenih vrata.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso rekao je predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru da vjeruje kako će Hrvatska postati punopravna članica 1. srpnja i da će Slovenija poštovati taj rok – izjavio je izvor iz Europske komisije upoznat sa sadržajem sastanka koji su danas poslijepodne u Bruxellesu imali Barroso i Pahor.

Na sastanku su razgovarali o ekonomskoj situaciji u Sloveniji, potrebi provođenja strukturnih reformi i potrebi da Slovenija ispuni ekonomske preporuke koje joj je dala Europska komisija, no dio sastanka bio je posvećen i pitanju ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora. Prema našem izvoru iz Komisije, tu je temu potaknuo sam Pahor, na što mu je Barroso ponovio da Komisija stoji na istoj poziciji koju je i ranije javno branila: Europska komisija sigurna je da će Hrvatska 1. srpnja postati 28. punopravna članica EU, kao što je zapisano u pristupnom ugovoru koji su potpisale sve zemlje. Barroso je Pahoru rekao da se nada kako će se i Slovenija, kao i sve druge zemlje potpisnice, pridržavati tog roka.

– Predsjednik Pahor također je izrazio istu nadu. Složili su se oko toga. Predsjednik Pahor želi stvoriti politički konsenzus u Sloveniji i oko ratifikacije hrvatskog ugovora i oko izlaska iz krize – rekao nam je izvor upoznat sa sadržajem sastanka koji se odvijao iza zatvorenih vrata i nakon kojega Barroso i Pahor nisu davali izjave.

>> Pahor u Bruxellesu pobjegao od pitanja hrvatskih novinara

>> 'Hrvati, Slovenija ne smije stopirati vaš ulazak u Europsku uniju!'

 

Komentara 16

FE
Felicijen
22:26 09.01.2013.

Dok ti Kranjcima nešto objasniš...

PE
peugeot
22:30 09.01.2013.

Gotovo je sa vasim podmuklim ucjenama, podmetanjima i cinkarenja po EU zato sto ste u njoj, oj, Slovenci, ta najgora balkanska sorto koju nazivamo "Balkancima sa sjevera". Vasa ce vjestacka nadmenost i seljacka arogancija puci kao mjehur od sapunice. Ostat ce samo vasa legendarna i beskrajna skrtost, podlost i perfidnost.

BU
Bubra
22:22 09.01.2013.

Frau Merkel to rijesi jednim pozivom :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije