Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživao korupciju

Slovačka policija uhitila osumnjičene za ubojstvo Jana Kuciaka

Jan Kuciak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.09.2018.
u 10:08

Kuciak, koji je pisao o političkoj korupciji u Slovačkoj, nađen je mrtav sa svojom zaručnicom Martinom Kušnirovom u njihovu domu pokraj Bratislave u veljači

Slovačka policija uhitila je osobe osumnjičene za ubojstvo istraživačkog novinara Jana Kuciaka i njegove zaručnice u veljači ove godine, objavilo je nekoliko slovačkih medija u četvrtak pozivajući se na policijske izvore.

Policija je na svojoj Facebook stranici objavila da je pritvorila osumnjičene za nasilje te da pretražuje domove. Policija nije objavila druge detalje.

Mediji, uključujući internetsku stranicu SME i Aktuality.sk gdje je Kuciak radio, izvijestili su da policija pretražuje objekte na jugu zemlje.

Kuciak, koji je pisao o političkoj korupciji u Slovačkoj, nađen je mrtav sa svojom zaručnicom Martinom Kušnirovom u njihovu domu pokraj Bratislave u veljači.

Oboje su bili u dobi od 27 godina.

Ubojstvo je šokiralo naciju i pojačalo ogorčenost zbog korupcije te izazvalo najveće ulične prosvjede u zemlji otkad je završila komunistička vladavina 1989.

Pritisak je doveo do odlaska premijera Roberta Fica i njegova ministra unutarnjih poslova Roberta Kalinaka kao i zapovjednika policije Tibora Gašpara.

Kuciak je, među ostalim, istraživao slučaj prijevare u koji je upleten poslovni čovjek s političkim vezama.

Također je istraživao veze talijanske mafije s poslovnim ljudima u Slovačkoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije