Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatopljenje odnosa?

Sj. Koreja pozvala na ujedinjenje poluotoka: Uništit ćemo sve izazove

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
25.01.2018.
u 10:22

Vojne tenzije su "temeljna prepreka" napretku međukorejskih odnosa i ujedinjenja, objavila je državna novinska agencija Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja je u četvrtak izdala rijetku objavu namijenjenu "svim Korejcima u državi i inozemstvu", istaknuvši u njoj da trebaju postići "napredak" prema ujedinjenju bez pomoći drugih zemalja, objavili su tamošnji državni mediji.

U objavi se kaže da svi Korejci trebaju "promicati kontakt, putovanja, suradnju između Sjeverne i Južne Koreje", dodajući da će Pjongjang "uništiti" sve izazove koji stoje pred ujedinjenjem Korejskog poluotoka.

U proglasu se dodaje kako se Korejci trebaju energično boriti za smanjivanje vojnih tenzija i stvoriti miroljubivo ozračje na poluotoku.

Vojne tenzije su "temeljna prepreka" napretku međukorejskih odnosa i ujedinjenja, objavila je državna novinska agencija Sjeverne Koreje.

Dodala je kako se vojne vježbe sa "stranim snagama" nisu pokazale od pomoći za razvoj poboljšanja odnosa između dviju Koreja. 

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un je u svom novogodišnjem obraćanju pozvao na ujedinjenje dviju država, ustvrdivši da je ova godina značajna i za Sjever koji bilježi 70 godina postojanja, i za Jug koji je idući mjesec domaćin Zimskih olimpijskih igara. 

Pogledajte i nuklearne prijetnje Sj. Koreje:

Komentara 24

5S
505.scrtom
10:39 25.01.2018.

Bravo,odlicna vijest,pametni se ujedinjuju.Konacno pametni potez ako se tako moze ratovi i tenzije sprijecavati a Trump ima da se pjeni sada od muke jer nece imati vise posla u tom dijelu a i sam je rekao america first.Ajmo pakuj koferee i brini se onda o svojima kako si vec naglasio.

Avatar superhik74
superhik74
14:35 25.01.2018.

Uh, biti ce panike u vojno-industrijsko-spijunskom kompleksu. Kako zivjeti bez rata ako se ovi stvarno ujedine. 65 godina ratnog huskanja i svi profiti bi mogli otici u vjetar. Treba brzo isprovocirati kakav novi sukob, a ratni profiteri su majstori za "false flag" operacije.

KL
klasika
16:02 25.01.2018.

Bravo! Držimo palčee za ujedinjenje. Pa Korejci ipak nisu divljaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije