Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOGODIŠNJI GOVOR

Dok je Kim govorio o smirivanju tenzija poslao je još jednu skrivenu poruku

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
03.01.2018.
u 12:24

Kim je u govoru istaknuo kako je njegova zemlja 'miroljubiva i odgovorna nuklearna sila' te je pozvao na smanjenje vojnih napetosti i poboljšanje odnosa sa Južnom Korejom.

Novogodišnji govor sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una neće biti upamćen samo po poruci da je spreman razgovarati s Južnom Korejom o smanjenju napetosti na poluotoku već i po skrivenim porukama koje se daju iščitati.

Konkretno, radi se o odjevnoj kombinaciji koja nije uobičajena za Kim Jong Una. Južnokorejski institut za ujedinjenje Koreja u svojem izvješću navodi kako je Kimovo sivo odijelo zapadnjačkog stila 'naglašavalo mir' koji je i Kim u svojem govoru spomenuo. 

Kim se na govoru pojavio i sa zalizanom kosom te je nosio i kravatu usklađenu s odijelom. Institut navodi kako je Kimov stil reflektirao 'opuštajuće stanje uma' te da je to promjena od prijašnjih 'mračnih maoističkih odjela', prenosi Reuters.

Kim je u govoru istaknuo kako je njegova zemlja 'miroljubiva i odgovorna nuklearna sila' te je pozvao na smanjenje vojnih napetosti i poboljšanje odnosa s Južnom Korejom. Otvoreni poziv na dijalog rezultirao je predlaganjem datuma od strane Seula pa bi se tako ti razgovori mogli održati već 9. siječnja.

Pogledajte i galeriju: Kim Jong Un na planini

Kim Jong Un
1/10

Komentara 12

DU
Deleted user
23:43 03.01.2018.

Ovo je veliki izazov za Amerikance, sada će morati pokazati da ako žele mir moraju i oni pružiti ruku pomirenja. Teška zadaća za amera.

AA
aabbcc
13:07 03.01.2018.

Kim je simbol slobode, svjetlo i nada za slobodu svim danas okupiranim narodima sirom svijeta.

MP
miroslav.petkovic.7564
18:14 03.01.2018.

Svaka cast Kime razdvojili su jedan narod i bacili kost izmedu njih, Da se poubijaju! Stavio Kim Amere u mali dzep kao neku figuru i sad im se smije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije