Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVA NA TELEVIZIJI

I u Japanu lažna uzbuna: 'Čini se da je Sjeverna Koreja ispalila projektil'

Poruka u Japanu
Foto: Reuters/PIXSELL
16.01.2018.
u 16:26

Pet minuta poslije, mreža je objavila da je vijest bila lažna i ispričala se, bez drugih potankosti.

Japanska javna televizijska mreža NHK pogreškom je na svojoj mrežnoj stranici oglasila uzbunu zbog lansiranja sjevernokorejske rakete, preporučivši građanima da pođu u sklonište, ali je nakon nekoliko minuta priznala pogrešku.

Na mrežnoj stranici NHK-a se u 18.55 sati po mjesnom vremenu pojavila poruka: "Čini se da je Sjeverna Koreja ispalila projektil. Sklonite se u zgradu ili u podzemnu željeznicu".

Pet minuta poslije, mreža je objavila da je vijest bila lažna i ispričala se, bez drugih potankosti.

Izgred se događa nekoliko dana nakon lažne uzbune zbog sjevernokorejskog projektila na Havajima, gdje je službeno bila poslana na mobitele svih stanovnika, ali se na kraju pokazala neutemeljenom. Pogreška je pripisana ljudskom faktoru ali je trebalo 40 minuta da se uzbuna povuče.

Pogledajte i galeriju: Sjeverna Koreja tijekom noći premjestila interkontinentalnu balističku raketu

Poruka u Japanu
1/3

Komentara 13

Avatar Ronin
Ronin
16:44 16.01.2018.

Još će izbiti rat zbog lažne uzbune. Ups, misclick, sorry.

MX
Mister X
17:55 16.01.2018.

Japanci to nije radila niti u ratu kad su bacali atomske po njima. Sad eto zato jer su došli blizu S. Koreje i provociranju svojom ratnom armadom vjeruju i to da bi se ovi mogli pravovremeno početi braniti pa daa napravimo alarm gle dokle smo im unišli u njihove teritorijalne vode i moguće je da pošalju koju pa da imamo razloga za rat , i gle nije Amerika počela znači sve OK. Nije li i to jedna opcija ???

NO
Notorious
20:15 16.01.2018.

I kada zbilja bude ispaljena raketa onda ce biti jel hocemo ili necemo u skloniste te dok se odluce bice Buum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije