Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Juričanov video

Sindikalac Iveković: Bandić mi je nudio drugo mjesto na listi i 500 tisuća maraka

Mario Iveković
Dario Juričan/Facebook
11.05.2021.
u 13:51

- U ova teška vremena treba se pripremiti za ona vedra koja dolaze – blagoslovljena vremena krađe i korupcije, poručuje Juričan.

Poznati hrvatski redatelj Dario Juričan na svom Facebook profilu objavio je novi video u kojem je ugostio sindikalca Marija Ivekovića.

- U ova teška vremena treba se pripremiti za ona vedra koja dolaze – blagoslovljena vremena krađe i korupcije! Šesta epizoda posvećena je Milanu Bandiću i nepoznatim okolnostima kada je sindikalcu Mariju Ivekoviću nudio mito - napisao je Juričan uz video.

- Bandića sam upoznao u drugoj polovici 1990-ih. Pokušavao sam uspostaviti kontakt sa svim strankama, redovito smo komunicirali. Bandić i cijela oporba podržavali su aktivnosti Saveza samostalnih sindikata koji sam vodio, dobro smo surađivali. Nisam mogao niti naslutiti u što će se to kasnije izroditi. Krajem 1999. pripremali su se izbori na kojima je bilo izvjesno da će doći do promjene vlasti. Vrbovali su me s više strana da se uključim na liste, a Bandić mi je ponudio drugo mjesto iza Ivice Račana na listi SDP-a i HSLS-a - prisjetio se Iveković te dodao:

- To je bilo mjesto koje sigurno vodi u Sabor. Bio sam iznenađen jer sam uvijek govorio da nemam političke ambicije već želim nastaviti raditi u sindikatu. Bandić je još dodao da mi može osigurati i 500 tisuća maraka i je li mi to dosta. Kazao sam da više nemamo o čemu razgovarati i otišao iz SDP-ova ureda u Praškoj. Sreo sam ga na ulici nekoliko dana kasnije, a Bandić je prošao kao da me ne pozna. Još tada sam govorio da je Trgovački sud leglo kriminala, kome sam to sve mogao prijaviti!? - zaključio je Iveković.

Komentara 4

BU
burza
14:25 11.05.2021.

Lako je sad cipelariti mrtvog covjeka ako si imao dokaze trebao si ga odmah prijaviti ali ne jer si od njegaimao koristi jado

SI
siskic
14:14 11.05.2021.

Ovaj lik kad zine laže. Taj isti bandić mu je sve živo od rodbine pozapošljavao u gradskoj upravi ili holdingu. Na račun grada organizirao sve dernrke sindikalne na jarunu. Taj lik je prodavač magle i od toga dobro živi, aa članovi sindikata ga plaćaju. Nikada se nigdije nije dokazao u poslu u realnom sektoru. Zašto ne osnuje tvrtku, podigne kredit, zaposli cca 100 radnika i iziđe na tržiše. Nek tako pokaže koloko vrijedi, i na kraju godine javno prezentira rezultate,te kaže naciji vidite kako se u hrvatskoj može uspješno raditi. Lako biti na tuđoj grbači i zastupati radnike u gradskoj upravi ili holdingi i pričati bajke. Vjerojatno sada ovim hoće se dodvoriti budućoj vlasti pa da i dalje pase zelenu travu. Fuj

SI
siskic
14:53 11.05.2021.

A joj koje su ovo bedastoće. Ovog lika da bi netko poželio na nekoj listi i sa njim nešto osvojio. Pa ovog lika nitko normalan ni u lovačko društvo ne bi primio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije