Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštre kritike

Šeks i Reiner 'opalili' po izbornom programu Ive Josipovića

šeks
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
17.12.2014.
u 14:38

Josipovićev Ustav neće spasiti nijedno radno mjesto, osim možda jednog – mjesta predsjednika – rekao je Šeks

Dvojica HDZ-ovih teškaša – Vladimir Šeks i akademik Željko Reiner – opalili su danas po izbornom programu Ive Josipovića optužujući ga da njegove predložene promjene Ustava neće ni na koji način promijeniti gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, a kamoli građanima omogućiti bolji život.

Ni za milimetar! – poručio je Šeks, tvorac božićnog Ustava. Nijedna od osam skupina ustavnih promjena koje Josipović zagovara, nastavio je, neće poboljšati gospodarsko-socijalnu situaciju u RH.

– Josipović dovodi u zabludu birače uvjeravajući ih da će im se poboljšati život ako mu daju glas.  Ako Sabor ne bi prihvatio prijedlog novog Ustava, Josipović tvrdi da bi onda predložio referendum. Time pokazuje da ne vjeruje u temeljna načela demokracije – rekao je Šeks.

S napadima je nastavio i Reiner.

Josipovićev Ustav neće spasiti nijedno radno mjesto, osim možda jednog – mjesta predsjednika – rekao je. Novinari su upitali Šeksa nije li on kao autor božićnog Ustava predlagao da se predsjednika države bira u Saboru, pa je li sada doživio satisfakciju kada isto to predlaže i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

On je odgovorio da je taj Ustav omogućio stvaranje države, ali da ideja o biranju predsjednika u parlamentu nije pala na plodno tlo. Šeks smatra da sad nije vrijeme da se to uvodi i nije za promjene Ustava.

– HDZ nema stajalište o biranju predsjednika u Saboru, nije se razgovaralo o tome. Predsjednik Karamarko kada govori o tome, on govori uime HDZ-a, ali tu temu treba tek raspraviti – rekao je Šeks. Josipović je pak odgovorio da mu je drago da se i HDZ bavi njegovim programom, ali da hadezeovci nisu razumjeli ono što su razumjeli u Poljskoj i u Estoniji.

– Nema gospodarskog oporavka bez institucionalnih promjena – poručio je Josipović. Kada je riječ o radu Vlade, rekao je da kao dobro cijeni to što Vlada uvodi red, a kao loše to što nema gospodarskog oporavka.

>>  Kujundžić kritizira Josipovića: Predsjednik ima glavu u pijesku i ne radi ništa

Komentara 60

SL
SlavkoVulic
15:23 17.12.2014.

Meni nije jasno u kojoj su to državi ustavne promjene generirale ekonomski uspjeh ako znamo da stalne promjene ustava dovode do pada stabilnosti zemlje. Naš predsjednik u odlasku želi samo prikriti svoju nesposobnost i još malo lagati našem narodu koji je već dosta patio!!!!!!

AL
AlanSudar
15:23 17.12.2014.

lustracija je ključ, ako su mogli poljaci i estonci, zašto ne bismo mogli i mi? može nas spasiti samo gospodarski rast, a do njega dovodi lustracija

PI
pillizari
15:25 17.12.2014.

Javljaju se svakakve ličnosti s komentarima na Josipovićev program. Uopće nije bitno tko je sve rekao, bitno je da hrvatski narod pokaže našem "precedniku" da je njegova zla vladavina završila. Predsjednik koji svoj narod ocrnjuje u izraelskom parlamentu ne zaslužuje biti prvi čovjek istog. Da ne govorimo o njegovim stavovima u slučaju Šešelj i Perković. Još poraznija činjenica je da sin udbaša kojem se sudi u Njemačkoj je trenutni savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost. Na kraju se postavlja pitanje tko vuče konce u njegovom uredu?! on sigurno nije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije